Tuesday, July 7, 2009

Ramen Kunun!!!!

Yesterday I went to JJ kepong to shop some things. I was sooooooooooooo hungry and straight away went to the foodcourt. I felt like having something korean. So I ordered ramen something with fried egg and chicken ham. This is it... Skali pandang macam ape? I tought it looks like Maggi mee...


After having a spoonful of the 'ramen'... I was so disspointed. It tasted exactly like Curry Maggi Mee.... Makcik Indon yang duduk depan J siap pandang-pandang lagi... dtg fudcourt JJ pun nak makan megi mee... uuuuuuu sedey! J masak kat rumah lagi sedap lah wey... Dah terbeli.. perut pun lapo... Dulik hape!!! J telan lah jugak dengan hati yg terkilan...

I paid the 'megi mee' for RM8.. And asked the cook what did he used to cook the meal. He showed me a packet of instant noodle which says that it's a korean menu. Lepas tu menonong je J masuk supermarket cari the same packet. Guess what? It costs only RM1.90. Campo telo sebijik chicken ham sekeping takdenyer lebih dari RM4. Adeh la.....

5 comments:

  1. mmg pun.. aku pun pernah terkena..

    konon nk mkn korean kat ampang point...

    sekali mcm sup losong n sikit mee oon.. rege rm10.90 semangkuk yea..

    kalo aku mkn nasi ayam garing confirm kenyang 3 pinggan..

    ReplyDelete
  2. kat mines ada satu kedai tu namanya mr ramen. tp japanese food la. tau la ada lg ke tak. but ramen n udon dia mmg best. dulu2 aku suka sangat pegi situ. kat foodcourt mid valley tak silap aku ada satu stall korean food. yg jaga mmg org korea. bkn indon ye. aku try la kimchi. mmg pedas gilosss. tp skang ni tak tau la ada lg ke tak. hehehe...

    ReplyDelete
  3. That's maggi mee, yeah mee segera. Sekali tengok dah tahu. Mu ha ha ha...

    Bukan ramen. Kalau makan ramen sy suka Ichiban Ramen.

    ReplyDelete
  4. hehe.. dah ler hidang dlm 'mangkuk ayan'.. kesian akak..

    well,skang dah terkena.. beli je la mee maggi cepat dimasak sedap di makan! hehehhe!

    ReplyDelete
  5. Qistory: Yerp.. tenkiu! will try one day.

    Marts: Ichiban? tak pernah try lagi kot. One day also insyallah..

    Queenin Murni: Mahal sebab hidang dalam mangkuk ayan la tu kot...

    ReplyDelete

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^