Saturday, August 31, 2013

Bergayut Setiap Pagi

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 29, 2013

Ayam Bakarrrr....

Gotong royong membakar untuk jamuan raya. Sengkak perut dibuatnya!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Baby

I'm somehow occupied when this lil furry ball came into my life..he simply loves attention..and always wanted to play all day long. It's like having a small baby to love, to care, to be fed and to spent a lot of time with.

Dikala kawan-kawan sibuk upload gambar baby mereka yang baru lahir di FB, saya sibuk jugak nak upload gambar baby Jebat saya... ^_^ terasa sedikit cemburu tapi turut tumpang gembira.

One baby...of my own. Hope Allah gives me the chance to experience it.. could not ask for more but at least..one...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, August 27, 2013

Very inviting...

To watch this at wee hours is very inviting...

Am still up settling some stuff for school tomorrow... *sigh*

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, August 25, 2013

Rindu

Minggu lalu tonton filem Ada Apa Dengan Cinta. Filem yang sangat ngetop zaman J muda belia. Tiapkali tonton pasti akan terkesan tatkala tiba pada scene di atas. Sedih, sebak, terharu...

Persahabatan yang utuh..sentiasa ada untuk satu sama lain sentiasa mendukung dan memberi semangat sekiranya ada yang hampir terjelepuk lembik menghadapi ujian.

Rindu saat itu. Sangat...

J: wajah kesayangan hampir pudar ditelan masa... rindu juga tidak lagi menggebu.. Permudahkanlah ya Allah.. untuk agamaku & masa depan ku.. semoga dibuka pintu hati ini bila tiba masa dan saat yang dinanti

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 22, 2013

Cempedak Fritters

It has always been my favourite! My colleague, the man in green shirt brought a number of cempedak from his village. I suggested to him that we can fry them at the preschool kitchen.

Just look at the fruit. It's flesh was thick, sweet and juicy! Yummeh!! We actually took turns to fry them and it tasted even more yummy with the crunchiness of the crispy batter.

Ok. I'm salivating right now. ^_^
Where can I find cempedak for breaking my fast today?????

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, August 21, 2013

Introducing...JEBAT.









My new little furry baby!

A special kitten. Born with an incomplete hind paw. He looks exactly like Julian ecxept that Jebat's tail is slightly longer. Jebat is a very active kitten and can only stay still when he's sleepy and sleeping. Both Julian and Julie are still trying to figure out why on earth this little furry ball is running around here and there in the house. Both hissed and sometimes gave Jebat a 'smack' as well.  Hope Ian and Julie could accept Jebat as family soon!

Welcome to the family, Jebat!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, August 17, 2013

Julie's Favourite Hideout

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 15, 2013

Cinta0 Kontrak

Dah lama teragak-agak nak beli ke tidak. Memandangkan buku yang belum baca tak dibawa pulang dan cuti pulak panjang .. jadi sebelum raya haritu terbelilah pula.

Mula-mula baca terasa seperti tak berapa nak best. Gaya bahasa seperti remaja yang baru berjinak-jinak nak menulis. Bila selak ke mukasurat biodata, sah. Takpelah. Dah terbeli. Baca je lah sampai habis.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, August 12, 2013

Rindu...

...kat katil mami.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Budak Bangsawan

Raya tahun lepas dia buat dah.
Tahun ni dia buat lagi.

Pantang nampak bekas cuci tangan terdedah camtu, dia pun mula la nak test rasa.. ish..ish..ish..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, August 10, 2013

Kecik Hati

Anak saudara sentiasa dilebihkan.
Lebih arif kisah mereka dari anak sendiri.
Dia buat saya kecik hati lagi.
(-_-)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 8, 2013

Salam Aidilfitri 1434H

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ramadhan #29

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, August 7, 2013

Rendang Itik

Pertama kali cuba masak.
Harap-harap menjadi.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, August 6, 2013

Ramadhan #28

Beli fry pan baru. Ceramic coating katanya. Besar pulak tu. Yang lama, non-stick coating tu dah mula berbulu. Takut memudaratkan kesihatan pulak. Tak sampai RM60 pun.

Petang tu terus cuba masak Ayam Masak Merah Madu. It was my first trial. Almost a success. Sedikit pedas dan kurang tomato puree. Takpe.. lainkali leh cuba lagi!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, August 5, 2013

Ramadhan #27

Tidur. Letak tapak tangan kiri di telinga kiri. Persis berbual ditelefon gayanya.

Mimpi. Berbual mesra dengan bakal suami di telefon. Eh..kebetulan kah?

Bakal suami yang tidak diketahui nama mahupun rupa. Hati terus bergetar debar dalam teruja.

Terjaga. Jantung masih berdebar. Nafas terasa pendek-pendek. Terasa seperti perbualan tadi benar berlaku.

Permudahkanlah ya Allah.. sekiranya benar itu petunjuk dariMu.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ramadhan #26

Mujur muat. Main agak je si Julie saIz M. Beli kat Daiso je. Kalau dah Daiso tu tau-tau jela harganya  berapa kan? Dia ok je pulak bila dipakaikan. Siap boleh lena lepas dipakaikan baju. Good!

Tujuan utamanya nak kurangkan bulu Julie berterbangan dalam kereta dan melekat kat seat kereta. Agak berjaya la jugak. Lepas ni kena belibyg kurang cekci sikit supaya tak mudah melurut ke bawah.

J: Sengaja pakaikan Abam Ian baju Julie. Macam ok je... boleh beli la jugak cam ni. ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, August 4, 2013

Ramadhan#25

Diaper Cake yang di'bako' dengan penuh kasih sayang untuk Dania Imani. Semoga sayang membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah serta sentiasa menyenangkan hati mummy dan babah Dania. Amin...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, August 2, 2013

Ramadhan #24

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 1, 2013

Ramadhan #23

Bantal empuk saya!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ramadhan #22

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ramadhan #21

Dah nak hujung-hujung puasa baru dapat rasa bubur pulut hitam. This dessert has been one of favourite since I were small. Alhamdulillah...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^