Saturday, May 16, 2009

Happy Teacher's Day!


A special dedication to Miss Chan & Mrs Jeba, who taught me at Linden Kindergarthen
Teachers and lecturers from...
SK Convent, Sitiawan
SMK Convent, Sitiawan
SMK Raja Permaisuri Bainun, Ipoh
IIUM Matriculation Centre
IIUM Main Campus
IPBA
and friends 


I would like to wish to all of you
Happy Teacher's Day!






Friday, May 15, 2009

Teman Baru


J kini  ade teman baru di rumah.... kenal tak?

My Port


It had been my port since 2 weeks ago. Sejak adaptor laptop terbakar kat sini la J bertapa kat sekolah sampai semua akan kata.."baru nampak J hari ni.."J mintak laptop baru kat boss, katanya semua dah rosak. abis tu... camne nak buat kerja n guna laptop dalam kelas.. =( 

Oleh itu J pun angkut la printer dari rumah dah parking kat PC10 dalam pusat akses nih. Sebab tu la.. sekarang ni J selalu leh cek email, apdet paper yang patut dan sebagainya.. hehehe... Tapi tugas utama masih diutamakan.... Oh.. dedikasinya J... hiks..

Nota kaki: KP gi kursus minggu depan. nazir nak datang sekolah. sah-sah kena ganti KP ngadap Nazir nih.. uwwaaaaa... dah la mata gatal-gatal ni mcam nak sakit mata jer... 

Wednesday, May 13, 2009

Selamat Hari Ibu!

Kepada semua ibu yang membaca...

Love, Ms J

Friday, May 8, 2009

Bucuknyer rasa...

J akan jadik bucuk bila menjelang petang.. huhuhu.. memandangkan cuaca sekarang panas. Tambahan pulan kelas yang J ajar tingkat 3, dan bilik guru di tingkat 1, membuatkan J terpaksa naik turun tangga lebih dari 4 kali kalau J kena masuk semua 4 kelas yang J ajar. huk alohla...

J tau tempat kerja korang ade aircond.. sangatlah selesa. Kalau perlu bergerak pun tentunya minima. Ni belum lagi berkejar dengan budak. Pusing dekat sepuluh round dalam kelas semasa mengajar. (I have this habit to go round and round the class while teaching, reading to the kids and observing them). Mana tak berpeluh 'keti'.. belum pukul 10 dah basah baju dengan peluh...

My other option is to change my attire after the school is over. The problem is.. I've added more dirty clothes to cuci... uwwaaa...

Semalam pagi lif rosak. adeh.. dah la berkebaya cantek bagai. Sekali lif rosak daaa.... menapak la j turun tangga dari tingkat sepuluh ke bawah... Masa ni baru la nyesal duk tinggi-tinggi. Dulu masa nak pilih rumah, ingatkan duk tinggi tak nak bising. Tapi bising jugak. Kalau Sabtu atau Ahad, neighbour bawah rumah belasah karaoke macam nak retak lantai rumah J... sadis tul.. rasa macam nak pindah pun ada. Tapi mana nak jumpa rumah sewa murah macam J sewa sekarang.. tak jumpa punya lah... Berapa J sewa? Rm350 jer... Apt kos rendah, 3 bilik, 1 toilet, 1 shower... murah tak?

Wednesday, May 6, 2009

J = mouse ???

anda sebenarnya adalah sebuah TETIKUS
setelah dikira semua personaliti anda, tenyata anda adalah sebuah tetikus! anda bukannya manusia! terimalah saja hakikat ini. by www.dhiyafaris.com
And now make your own Quiz!
Millions of people will take it - its really easy and fun!

Saturday, May 2, 2009

The Winner is Shah Indrawan!


I watched the Grand Final One In A Million 3 last night. I didn't go to the stadium but I watched it at home. Am I a supporter of Tomok? Yupp! hehehe..

I was very skeptical towards him previously. As I watched him from week to week. He has proven that he had totally changed. From a tangkap-leleh and sengau singer into a way too much better now.

To prove that Paul Moss & Shafinaz puji Tomok sakan. I remebered him (Paul) said It was a classy performance after tomok delivered his 2nd song. Dah memang dia je yang outstanding last night.

I was very satisfied with his performance and also his victory to be the first male champion for this program. Hope he'll continue the same effort and maintain his excellent performance throughout his career. Go Tomok!!!

nota kaki: eceh.... Tak percaya ek J sokong Tomok? Percaya lah.. hihii..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^