Monday, March 31, 2014

It's not because of Monday


This is what I feel like doing. 
So many things that I should be doing on Sunday, wasn't done and it stressed me out!

I really hate it when I'm unprepared. 
I really hate it when there's toooooooooooo much to be done at the same time.

I need a helper.

No.

I need a break. A little longer break so that I can finish al my undone tasks. 

>_<

Saturday, March 29, 2014

Takde

Dia janji nak tolong serviskan kereta
Tapi dia takde

Balik cuti nak tengok muka dia
Tapi dia takde

Dia takde sebab pergi berziarah
Takpe, saya tak kisah

Dia takde sebab habiskan masa dengan anak saudara
Takpe, saya tak kisah

Dia tak pulang lagi sebabkan saya tangguh perjalanan pulang
Takpe, saya tak kisah

Dia tak seperti mereka yang sepangkat macam yang lain
Takpe, saya tak kisah

Dia selalu lebihkan orang lain dari saya
Takpe, saya tak kisah

Tapi... sampai bila saya nak pujuk hati sendiri tiapkali terbit rasa kecewa kerana dia...

Thursday, March 27, 2014

Fetching Atok

She's 80 plus and alhamdulillah still strong. 
She's watering her plants when I arrived, so had to wait for her finish her chores and wait another few minutes for her to get ready. 


Wednesday, March 26, 2014

Menambah Koleksi Bahan Bacaan

Semalam ke One Utama. Kebetulan ada Popular Book Fair. 


Alang-alang dah cuti...alang-alang dah gaji.. alang-alang menyeluk pekasam.. 

Biar sampai dompet nipis. 
^_^
Truly nipis. Memborong sampai tinggal pat puloh ringgit je dalam dompet.



Tuesday, March 25, 2014

Menyambal Terung Ghembang

Dari kecil J diperkenalkan dengan nama itu, Terumg Ghembang atau nama glamernya Terung Pipit.

Ni dah kali kedua J kutip dari kebun sekolah. Dan dah kali kedua menyambal tumis ikan bilis.

J takde nak bubuh apa-apa resepi, cuma J masak ikut macam mana yang Mak Iti pernah tunjuk ajar dulu.


Sebelum dimasak, cuma perlu basuh dah ditumbuk sedikit bagi biji terung tu pecah sedikit. 


Seterusnya...macam biasa masak sambal tumis ikan bilislah.


Mak Iti siap buat cicah dengan roti. So.. I can say that she liked it walaupun dia tak cakap sedap atau pun tidak..yeay!

Monday, March 24, 2014

Friday, March 21, 2014

Bukan JellyBunny

Satu malam singgah Tesco. Cadangan asalnya nak beli stokin je. Tapi terjumpa kasut getah yang comel ni. Selesa sangat. Terus cari saiz...dan terus bayar.


Setelah seharian pakai ke kerja, ternyata memang selesa, tak melecet dan tak sakit. Malah buat kaki panjang J nampak comel!
^_^


Sangat berbaloi sebab murah! 
A pair for just RM13.++

Seimbang


Seimbang kah?

Jangam lupa senyum.
Selamat hari Jumaat. 



Tuesday, March 18, 2014

Semoga Istiqamah

Tiada siapa yang tidak mahu berubah untuk kebaikan. 

Semoga diri ini terus istiqamah dalam memperbaiki diri untuk menjadi insan yang lebih baik...

http://inaachik.blogspot.com/2014/03/hibanya.html?m=1

Monday, March 17, 2014

Please Be Happy..


Promise
me...

that
you'll
always
be
happy...


..and
you
must
always
be
happy..

with whomever you are currently with.

please be happy.
^_^
For Me.

Thursday, March 13, 2014

Vision is blurred


Dah tak berapa nampak all the condominiums in the background.

Tuesday, March 11, 2014

Kelaparan Dalam Kerisauan

I felt guilty. 
I know.

I have been longing to eat these meatballs since last year and had been postponing my visit to IKEA for numerous times.

Today, after clocking out, I actually aimlessly drove back while my mind worked hard thinking about lunch. 

In the end, I ended up here. 


Since I have lots a papers to be marked, I took away these....


.......happily.

^_^

Monday, March 10, 2014

Kutu Babi Detected!!!!!!

Serius panik...when I found this creature crawling aimlessly on the floor. Lepas dapat pengesahan dari kawan-kawan di FB. Confirm! 
Terus penyek, lenyek sampai nipis.


Suspek utama pembawa menatang kecik ni adalah...







OPIN.


Makanya...dengan itu. Habis semua triple J berbaris amik nombor masuk bilik air dan MANDIIIIII!

Sunday, March 9, 2014

Tak jadi kerja

Berita sedih menyelubungi seluruh Malaysia
Buatku terasa pedih di hulu hati
Pelbagai spekulasi ditebarkan secara beria-ia
Tanpa berfikir ayat-ayat bacul ditaip jari jemari

Sedih...

Semoga Allah beri petunjuk kepada para penyelamat
Semoga Allah kurniakan ketabahan dan kesabaran kepada keluarga mangsa yang terlibat
Semoga Allah sentiasa melindungi dan merahmati mereka yang menjadi mangsa walau dimana sahaja mereka berada...

p/s: semua kerja yang dirancang rapi untuk sepanjang hari ni tergendala... mata sentiasa menghadap berita terkini..

Friday, March 7, 2014

Opin

Anak angkut dari rumah Mak Iti.

Comelkan? Mixbreed...bulu panjang pulak tu. Tadi bawak dia pergi klinik untuk vaksin, ubat cacing dan kutu treatment.


Selemoih kena spray dengan frontline. 
Rasa macam nak simpan indoor terus.. tapi  Julian, Julie & Jebat semua masih tak approve. Menyembur menghambat je si kecik ni.. sian dia.. Kat rumah mak Iti dia buli abang-abang dia. Kat sini dia pulak kea buli.. hehe... 



Wednesday, March 5, 2014

Nervous

Yes.. I'm nervous and actually shivered upon receiving this letter.


I didn't expect this. 

This is something BIG.

If I made it through, lots of changes and adjustments needed to be arranged. Which means...I have to stop dealing with kids but work with teachers instead. It'll be much more challenging in dealing with adults ..I guess.. Working hours will not be as flexible as what I'm currently in. I forsee lots of travelling day in and out because I've been informed that the vacancy is not in my zone.. it's in the other part of KL. I get exhausted easily and this worries me because I've fallen asleep a few times while driving for the past 6 years. The sad part is.. Bye-bye looonnnggg school holidays...

 The best part is only my gred will be upgraded instantly...and more to come (easily) after that.

Honestly...am not ready mentally. 

P/S: the interview is TOMORROW!!!!!!!!!




Tuesday, March 4, 2014

Macam Sama...

My boys have grown up!
Jebat looks almost similar to Ian already.


Can you identify which is which? 
^_*

Monday, March 3, 2014

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^