Sunday, March 31, 2013

Esok Kerja?

Jom tido awal.

Kroh..kroh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, March 26, 2013

Waiting


While waiting for MrVee in the service bay, it's the best time for me to catch up with some reading.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, March 22, 2013

Big Bear Hug

I really in dire need one at the moment.

Hardly remember when was the last time I had a really comforting bear hug.

-_-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, March 20, 2013

Assalamualaikum teacher..

Eh.. macam kenal.. Dah jadi anak teruna yang kacak. Senyum.

Met them at a badminton tournament this morning. Hampir-hampir tak kenal mulanya. Dalam tempoh 3 tahun.. sorang tinggi melonjong. Sorang kurus melidi. Makin dewasa makin good looking..

J: mujur mereka kenal lagi teacher mereka yang dah semakin chubby nih! >_<

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, March 19, 2013

Julie, The Gedik Girl

Seeking attention while I'm busy with the exam papers..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Need a Break

Demotivated.

Tired.

Sleepy.

I need my vitamins.

Vitamins...where art thou? -_-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, March 16, 2013

Mata Satu

Yang tak sempurna begini..selalunya tak hidup lama...kan?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, March 13, 2013

Wordless Wednesday ~ Peminat Animal Planet

Published with Blogger-droid v2.0.10

THONEH Yang Efisien




T- Tun
H- Hussein
O- Onn
N- National
E- Eye
H- Hospital
Akronim yang agak lucu bunyinya. ^_^
Mata Mak Iti kembali kabur setelah 5 tahun penukaran kanta kerana katarak. Jadi J bawaklah dia ke situ untuk checkup...untuk tahu apa cara yang boleh dilakukan untuk memulihkan kekaburan itu.
Lepas daftar, Mak Iti di rujukkan kepada DR. Sivamalar pakar UVEITIS (google sendiri eh). Beliau sangat friendly dan lepas pemeriksaan terus beliau cadangkan untuk laser. Tanpa fikir panjang, terus sign borang, cek darah, pressure dan masuk bilik laser. Siap. Lepas tu set appointment. Buat pembayaran..ambil ubat. Balik. Dalam masa 2 jam lebih kurang. Selesai.
Betapa mudahnya proses rawatan berbayar dengan proses rawatan percuma. Daripada kena tunggu Q 6 bulan, alhamdulillah selesai dalam masa 2 jam.
J: kalau nak pergi petang, pastikan daftar sebelum jam 4 ptg.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, March 9, 2013

alaa....

Today is Saturday.
Mami is working on Saturday.
-_-

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, March 8, 2013

Aku bersyukur...

Aku bersyukur kerana telah kau jauhkan aku dari terus hidup dengan cinta yang salah.

Aku bersyukur dengan segala nikmat yang telah Kau pinjamkan kepadaku.

Aku bersyukur kau terima aku menjadi tetamu Mu di Baitullah.

Aku bersyukur dengan peluang yang kau anugerahkan untuk aku kembali dekat padaMu. Jangan jadikan aku kufur dengan nikmatMu. Jangan Kau sesatkan aku setelah Kau beri aku petunjuk.

Hidup dan matiku hanya untukMu.. insyaAllah...

Published with Blogger-droid v2.0.10

The Conquerer

Same spot.
Different hours.
Differet days.
Same conquerer.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, March 6, 2013

Pekena candu

Dah lama tak pekena candu...

Dia makan char kuey teow. Saya makan nasik lemak ayam. Ini boleh didapati di Mali's corner.

Sesekali dapat bercerita dengan orang yang sekepala...terasa ringan sedikit kepala.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, March 5, 2013

Scratch Cone Project

Malam semalam punya keje.

Kon buruk tu Pak Mat dapat dari mana ntah. Gam tu pun dia yg beli. Guna berus untuk sapu gam.Tali tu J beli masa pergi Mekah tahun lepas. Jadi kat sini taktaula nak cari kat mana.

Hasilnya...not bad. Tapi tak de sape try lagi. Nanti bali keje nak tengok...ada tak yang berani nak guna. ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, March 4, 2013

Slurpee...Good..No?

It's sweet. Carbonated. Just look at these girls. After a few sips it is obvious that it contains lots of colourings. It's permitted la konon ...  It is full of unhealthy ingredients. Yet..it will be the best thirst quencher especially during hot sunny days.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, March 3, 2013

Inspektor sahab

Kawad sambil tinggalkan bau dari hujung ke hujung..

Harap anak-anak mami tak jakun lalu menjadikan sofa ni sebagai scratcher. Be good hokay!

J: got a good bargain from a friend. Half price from the price that she initially bought last year. Alhamdulillah..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^