Sunday, February 27, 2011

Pecah Tradisi

J ada buat post pasal buat sepanduk untuk Sambutan Maal Hijrah kat sekolah. 


Majlis berlangsung dengan lancar, tanpa sebarang masalah. Jenuh berpesan pada anak-anak murid supaya jaga disiplin dan tingkah lakku kalau nak menang pertandingan sepanduk tuh.. 


haaa... kalau nak suruh berlakon bagilah kat diorang. Bersungguh pulak tu duk diam-diam belaka semuanya. hehehe... Bila keputusan mula diumumkan, haruslah semuanya saspen semacam je kan? Dari tahun 1sampailah ke tahun 5 semuanya kelas A1 yang menang. Tapi bila keputusan untuk tahun 6 diumumkan.... 

Bukan saja cikgu dia nak nyebuk tp dipanggil utk naik ke pentas sama tau
Kelas 6A2 dah pecah tradisi A1. Yeay!!!!! Tengok tu muka bangga ketua kelas tengah pegang hadiah. (walaupun lebih banyak nyibuk dari menolong sebenarnya dia tuh! hahaha.. )

Cik Nyet & Cik Cing

I love to visit this blog. The name is Cute Overload. It has loads of cute pictures of pets in it. Indeed.. loads of it! 

I love ALL pictures posted. Here are some of it.

cute kan? cik nyet ngan cik cing nih

Yang lain pun ada.....





alamak.. promosi free.. Takpelah. Sharing is caring! 

Saturday, February 26, 2011

Gomok, Ciko & Cikai - Si 3 bujang lapok

Lama J tak post cerita pasal hammies J kan? 3 bujang lapok yang masih ada dalam jagaan J, masih sihat, masih nakal dan pannnnnnjjaaaannnggggggg umurnya! Alhamdulillah...

I let them roam around to exercise outside. Ada ruang sikit antara grill and the house door, so kat situlah mereka berlari-larian dengan gembiranya. Sementara J menonton tv, J tugaskan 'The Guardian of Hammies' tolong jagakan. hehehe..

The Guardian Of Hammies. Jaga dari sebalik pintu aje tau!
Bila bukak pintu nak ngintai je, Gomok dah mula nyelit.
Yey..dapat masuk!!!
Masa ni 'The Guardian of Hammies' tu  J dah kepit dengan kaki dah. Mana taknya, sekali di kuisnya si Gomok ni, tergolek-golek kawan tu dibuatnya! ish..ish..

Ok sayang, enuf  for today. Jom masuk cage balik. 
 Gomok dah masuk cage. The cheeky Ciko pun dah masuk. eh... mana Cikai??? Cepat-cepat keluar balik cari dia kat luar pintu. Rupa-rupanya dia terlena betul-betul tepi pintu. haihh...

Laaa....  boleh dia tidur tepi pintu?!?!
Nasib Ian tak keluar  tadi. Kalau takkkkk...eee...ngeri nak bayang pulak. 

Thursday, February 24, 2011

Persediaan Sambutan Maulidur Rasul 1432H

 Esok baru nak buat sambutan. Dalam kesibukan sempat jugak lah sediakan bahan-bahan untuk buat sepanduk. Tahun ni dah jadi guru kelas semulakan... jadi, harap maklumlah. Extra tasks to be done. 


And Alhamdulillah, my kids are really helpfull. They're willing to stay back and help me with the banner. The girl in black scarf came up with a hand prop too. Double glad for that! ^_^
I prepared the materials and let them decide how they wanted it to look like.


Dalam pada tu, ada jugak si kaki kepoh yang saje datang suka-suka. Mengomen itu ini begitu begini. 
Dan yang best sekali siap buat free show. Berangan nyanyi kat pentas siap dengan microphone, spot light bagai. adoilaa....

Kebetulan hujan lebat amat. (sampai banjir kilatlah kat jalan Tun Razak nuh) Budak-budak tu masih tekun siapkan sepanduk tu. Bila hujan pun dah reda sikit, sepanduk pun siap. 4.45 petang baru balik.



My kids art work. ^_^


notakaki: 
1. letih amat. macam-macam nak fikir. macam-macam nak buat. tapi ada yang serupa tak faham. aahh.. buat pekak dan bisu sajalah. saya pun ada perasaan juga. asyik nak jaga perasaan dia je... 
2. sedihnya bila takde sape yang nak dengar dan pujuk dengan bebelan keletihan pasal kerja J ni. ~_~

Selamat Tinggal ~ Zizan ft. Dina

dah banyak hari terdengar lagu ni di radio. Tak sangka rupanya si ZIZAN yang nyanyi dengan Dina. Liriknya mudah, terus masuk dalam hati lalu bergenang air mata sehingga tiba-tiba tak sedar dah penuh baldi tu dengan air mata....sob..sob.. (eksejeret je lebey!  hahaha..)

Anyway, it's a nice song. Enjoy!


malas nak buh lirik. Klik je play, dalam tu dah ada siap lirik. 

Tuesday, February 22, 2011

Birdwatching

Mami.. tak nampak la...

ehem.. this is better. Tenkiu mami.

eh..eh.. ggrrrr... mmm... gewwamnyer  tengok birds tu mami!

oi..oi...ishh... larik la pulak. -_- alaaa...

Monday, February 21, 2011

unstoppable lamentation

It feels good to see you're having fun with your colleagues picnicking at the beach. 
It felt strange. Something strange slipped into my heart. 
My heart says that I should have been there. 

i miss to be here with you
How I wish I could be there too. 

Anyhow, its good to see that you're having fun without me. 

notakaki: I know. I MUST stop lamenting. But... HOW?

Sunday, February 20, 2011

Kiss of the Spider Woman

I'm attracted to its title actually. Sounds mystery. It also could be thriller. 
On the second thought, I'm attracted to the discount offered more! (ngehhehe..)

This is a VINTAGE book. It was written in 1976. 
And I wasn't born yet. Even Pak Mat & Mak Iti haven't got married yet. (apa kaitannya ntah)

Hope that I could find my sweet time in this early year of 2011 to discover the 'mystery' in this vintage book.

notakaki: I know that we've been granted just 24hours a day to be filled with lots of activities, let it be obligatory or leisure. Tapi rasa macam tak cukup jam je nak siapkan macam-macam.. -_-''

An SMS

could make me sleep like a log...


and felt rejuvenated in the morning.

Thanks to you.

Thursday, February 17, 2011

Kerja tergendala

 Ujian Intervensi 2 had just ended.
 For sure, there'll be papers to  be marked and marks to be counted and submitted as soon as possible.

But....

Everytime I tried to mark books or exam papers at home, 

this will happen.


I thought I could finish it tonight. 
Unfortunately, I can't. =_=''
haihh...

Wednesday, February 16, 2011

Ian and Box

Mami.. Is this box for me? ~Yes sayang~ OK!
Meh try tengok best ke tak best box ni.
*
*

*

*

*

*

*

 After a few seconds...

*
*

*

*

*

hmm.. takpelah mami. tak berapa nak best lah.

Tuesday, February 15, 2011

Tuhan Berikan Aku Cinta



notakaki: saya tidak menidakkan ketentuan yang ditetapkan. Dia mahu menguji keimanan saya yang semakin merapuh dan semakin jauh dariNya. Tiada lain melainkanNya yang sentiasa ada untuk saya setiap masa... Awak, saya mahu berubah. Mari kita berubah bersama-sama. Jom?

Monday, February 14, 2011

Sushi Sesuka Hati

Petang tadi singgah Jusco. Terpandang section sushi. Teringin nak buat sendirilah pulak. Masa cuti dulu Achik (makcik saya), pernah buat dan bagi rasa. Belajar dari dia pun, dengar gitu-gitu je. Tak de catat sepatah bahan pun. Jadi... J belilah barang sesuka hati. Cumanya J tambah mayo coleslaw je sebab terkurang bubuh apple vineger dalam nasik tu.


terlebih nasik. takmo jadik bulat. empat segi ppulak jadinye..haih..


 Makanya jadilah sushisukasuki di petang Senayan ni... heheh.

 notakaki: kenyang melampau nih.. dok ada 2 gulung tak terpotong lagik.. hambik...nak sangat makan sushi buat sendiri. Tapi...jimat banyak i tell u.. ^_^

Sunday, February 13, 2011

Mak Saya Donat...

 Bapak saya ikan.

YE KE?

eh... bukannnnn!

Mak saya Mak Iti.

Bapak saya Pak Mat. 
^_^

Alah.. kalau korang perasan, ada keluar dialog ni kat iklan di radio. Sajela teringin nak cuba.
Rasanya..not bad. Isi lembut. Rasa bijan tu yang buat lain. Tapi J macam tak berapa  suka mayo tu. Macam tawar. (ntah-ntah mulut sendiri yang pahit, suka ati je kata mayo tu tawar..^_^).

Bijan sama banyak macam dalam iklan tv. I like!

notakaki: dah lama tak buat entri pasal makan kan?

Wednesday, February 9, 2011

saya bizi





Harap maaf. 

Saya sibuk. 

Tugas hakiki dan tugas sampingan menuntut masa lebih dari J. 
(Semoga Allah ikhlaskan hati ini demi melaksanakan ibadah yang satu ini.)

Banyak cerita... tapi hanya terakan didalam minda sahaja. 
Ada yang mencari tak?

notakaki: saya tak gembira. tapi saya harus buat keputusan untuk kebaikan semua. sungguh saya tak gembira langsung.

Friday, February 4, 2011

Selamat Tahun Baru Cina & Selamat bercuti!

***sila skroll ke bawah untuk entri terkini... TQ ^_^***


J dapat cuti seminggu Anak-anak bulus haruslah semuanya dibawa pulang. Barang budak2 tu lagi banyak dari barang mami rupanya!!! -_-'' 

Dengan ini J ucapkan selamat Menyambut Tahun Baru Cina bagi yang menyambutnya. Tak lupa juga kepada yang lain, selamat bercuti! Jangan lupa habiskan masa bersama yang tersayang.

Wednesday, February 2, 2011

Cabut gigi

Sakit ke?


Tak pun!


Betul.. tak tipu. Tak terasa pun cucuk bius kat gusi. ^_^


Dah lama nak jumpa dentist. Tapi asyik bertangguh aje. Sibuk sangatlah konon... sampai takde masa nak jumpa dentist. Alang-alang dah cuti panjang ni, J buatlah appointment kat klinik dekat rumah ni. Nasib baik gigi tak berulat lagi.. hehehe..


So.. there goes my last wisdom tooth!

Tuesday, February 1, 2011

Ian masuk WWF

I was busy watching tv. I totally ignored Ian and let him play on his own. When I looked at him, this was what he was doing.


He brought out the bear I put inside his cage as his company and wrestle with it.

video

Wrestling bersungguh-sungguh tu!

Ian..Ian..
He really made me laugh my heart out loud! 

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^