Monday, April 30, 2012

Saya dah hantar borang saya. Anda bagaimana?

Hari ni tarikh akhir kome!

Sampai Mak Iti siap hantar SMS reminder ingatkan J supaya jangan lupa isi e-filing sebab tahun lepas terlupa langsung. haishh.... teruk betol... -_-''


Alhamdulillah, tahun ni masih tak kena bayar apa-apa. 

^_^


Sunday, April 29, 2012

After being left for two days

....as usual, she's being gedik like she always do.


Ala..rindula tu...

^__^


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, April 27, 2012

Merah

Besides purple, I love RED too.


J: ngantuk ni sebenarnya..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 26, 2012

Peminat 30 minit Ustaz Don

Dah lama tak berpeluang tengok sejak dah tukar masa dari jam 10 ke 9.30 malam.

Macam biasa, kalau J buka rancangan 30 minit Ustaz Don ni, Cik Mek Julie mesti nak duduk depannnnnnn sekali.

^_^


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, April 24, 2012

Saya mimpi ticer... Apa?


Asyik cerita pasal mimpi je sejak akhir-akhir ni...kan? Entah ape la yang budak ni mimpi masa dia tengah tidur tu.. Dah la elok je kepala landing sebelah gambar muffin chicken mekdi pulak tu.. Hehe..

Kembali kepada tajuk.

Situasi: J sedang kemas barang selepas habis masa. Seorang murid kelas sebelah sedang berdiri sebelah meja untuk duduk di meja yang berada disebelah meja guru untuk klas tambahan tengah hari. Tiba-tiba, entah macam mana tangan kami TERsentuhan. Dan terus muka dia berubah, gelabah.

J: eh... Kenapa? Ada wudhu' ke?

A: *geleng kepala*

J: Habis tu, kenapa muka gelabah semacam?

A: Tak.. Saya dah matang. Tak boleh la bersentuhan dengan perempuan.

J: oh... Baguslah. Ingat.. Jaga solat. Sekarang ni dosa kena tanggung sndiri.. Bla..bla..bla..bla..yada..yada..yada..

A: Ye..baik..ye..ha..ok..

And suddenly, silly me. Gatal mulut bertanya soalan yang tak sepatutnya J tanya.. -_-"

J: haa.... Ye ke dah matang ni? Dah mimpi?

A: Dah. Saya mimpi ticer. *membuat pengakuan sambil tersipu-sipu*

Terus J beristighfar dan SPEECHLESS.... Dan J mumbling  ulang balik nasihat yang J dah cakap mula-mula tadi and slowly leave the class.

Haaaa.... Hambik! Tanya lagi! Terkedu terus dibuatnya. Adoila. Of all people, why me????

Kalau jadi kat korang, apa reaksi korang?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Kena buli.

J memang suka buli budak-budak ni.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Cinta Bersatu

I got myself swayed and lost in thoughts whenever I listen to this song.
Simple yet meaningful.


Cinta Bersatu

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu
Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu
Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku
Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku
Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu
Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu



J: masih menanti dan menunggu dia... 

Monday, April 23, 2012

Kerjaya Sampingan 2

Kadang-kadang saya juga adalah seorang tukang cat.

Bangga juga bila makcik tukang sapu puji hasil cat J.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, April 22, 2012

Intai-intai

Terpergi ke showroom tadi tengah hari.

Rupa cantik, menawan hati.

Besar..macam-macam boleh isi.

Harga pun boleh tahanla jugak.

Tapi... Berbaloi tak?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, April 21, 2012

Saya mimpi ...




satu mimpi yang sungguh indah.


Terasa kebahagiaannya bila sedar dari lena.


Hmm.... 

adakah ia satu petanda?


^_____^



Nak tahu saya mimpi apa?













Saya mimpi pandu dia...
Dan bahagia memandu ia. ^_^

Thursday, April 19, 2012

Kerjaya sampingan 1

Inilah kerjaya sampingan saya.

Menjadi jururawat separuh masa.

Sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hujan lagi

Dah beberapa hari ni kalau hujan, lebat betul. Siap dengan petir dan banjir kilat. Semoga kita semua dilindungi dari apa-apa bencana.

Alhamdulillah... Hujan lagi pagi ni. Sejuk. I like! ^__^


J: Badan masih rasa tak sihat. Pagi-pagi dah muntah. Harap-harap tak bawa mudarat atau melarat sebab banyak kerja tak sudah lagi ni... :(


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, April 18, 2012

Wordless Wednesday ~ Port best

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, April 17, 2012

Tell me...

Tell me.. How can I not love them?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sibuk & Tak puas..

Sekarang ni selalu kan nampak J update post pendek-pendek dari android je... Tak menang tangan. nak je ngadap lappy bila balik kerja dan blogwalk dan release tension tengok dan baca cerita ceriti si comel korang dan juga baca apa je la bahan bacaan yang ada.

Tapi masa selalu tak mengizinkan. ada je kerja nak dibuat. lepas satu.. satu yang datang. Kebas dah otak ni, pagi petang siang dan malam ngadap keje sekolah. Bukan tak leh baca di telefon, tapi download kadang-kadang lambat. Yang pastinya tak puas pandang skrin kecik tu. hmmm.....

Adakah ini petanda sudah tiba masanya untuk J memilik satu TABLET????

Monday, April 16, 2012

Jauh dah dia jalan..

Published with Blogger-droid v2.0.4

Cik Cak Mangsa Hujung Minggu

Tak tau la kerjaan siapa. Tapi malam tu Mulut Julian sangat bising membebel tah hapa-hapa sampai Mak Iti tak leh lena.

Pagi esoknya, J jumpa cik Cak ni bawah tilam toto betul-betul bawah kepala Mak Iti. Huahuahua... Tu la pasalnya. Opahnya tak paham... Semalaman tak leh lena dengar Ian membebel. Maminya ada tido sebelah, tapi pengsan tak sedo diri sebab demam selsema.

Ni la bagusnya Ian, dia akan cuba bagitau kalau ada apa-apa yang J perlu tau. 2 kali dah J ikut dia bila dia membebel panjang. Rupanya dia nak bagitau dia dah muntah hairball. Haaa.... Bijak tak?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, April 15, 2012

The Red Basin

Main biji buah salak dalam besen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Auto Feeder

Sebagai persediaan untuk berpergian untuk satu tempoh yang agak lama.

Beli kat kedai kat kampung. Sebab selalu beli barang kat dia, dapat diskaun RM3. Alhamdulillah.

So, mami have to be strong not to feed them by hand anymore so that they could use to it when you're gone for sometime later. No suap-suap anymore.

Errr... Tak masuk angin ke?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, April 14, 2012

Yong Tau Foo Jalil

J suka makan yong tau foo. Kuah sambal ke.. Kuah sup ke.. Semua ok.

Tapi.. Tak ramai yang jual YTF ni sedap kuahnya. Haaa..Yang ni confirm sedap! (ikut tekak J la hehe..)

Atas saranan seorang teman yang peminat YTF Jalil ni, J pun cubalah. First time makan dah memang cukup rasa semuanya. So, terjadilah pembelian berkali-kali tanpa jemu.

Lokasi di PASAR MALAM JALAN KUCHING. Dia bukak meja kat tengah-tengah la lebih kurang.

Pergi la cari kat sana. Insyallah yummeh!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 12, 2012

Supported documents received...

Alhamdulillah....


Now, all that I can do is wait for September to come...


J: I hope this decision is right and I could take it as a break from the daily routine that has started to make me numb and liveless.... ermm... should I apply for other university as well??  

Wednesday, April 11, 2012

Wordless Wednesday ~ tumpang teduh

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, April 10, 2012

Sound asleep

...in her new handmade hiding box.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, April 9, 2012

Sape punya?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, April 8, 2012

Fine. Have it to yourself.

Pffffffttt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Quiet Sunday

I wasn't sure why it had been so quiet. Perut berkeroncong minta diisikan. Sementara tengah berfikir nak sarapan apa, tiba-tiba perasaan halus menyelinap masuk... Boringnya makan sorang-sorang. I missed to have a good breakfast with you.. Hmm..to be frank I missed  the sound you made when you sneeze or even snore while you drifted off to sleep. Ahaha..ape kaitan pun tak tau lah..

Stop and Quiet! Mind told to heart.

Yes. It has to be stopped and move my butt off to get myself filled with food.

-_-

Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, April 7, 2012

Cuddling on Caturday..

Blissful Saturday.

Mami loves both of you so much!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, April 6, 2012

Pet Grass. Day 5.

Respon positif dari Julie.

Ian, mula-mula takut. Letak atas riba, baru dia berani nak  cium.. ^__^


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 5, 2012

Pet Grass. Day 4.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, April 4, 2012

Wordless Wednesday ~ Penatla konon...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Pet Grass. Day 3.

Almost there. Yeay!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, April 3, 2012

Short and Budget Trip to Singapore. Day 2

 ** Sorry for the late updating... been busy attending course and got myself occupied with some other tasks**


I woke up early that morning. After Subuh prayer, I took a peek outside the window and got myself this photo. Subhanallah...while hoping that the weather will be great for the whole day. 


After having breakfast at the hotel, we were given this form. WAJIB isi sebelum masuk ke negara Singa itu.  Memandangkan hari sebelumnya dah masuk ke sana, dah ambil borang lebih, dan dah isi malam tadi sebelum tidur. 



This is the Woodlands Customs Checkpoint. Kat dalam tu, langsung tak boleh ambil gambar ye. Dan sebenarnya, tak de masa pun nak bergambar sebab semua orang seibuk kejar masa for pasport stamping. ^_^



Straightaway the shuttle bus took us to USS and drop us at the drop off area at LG.
Muka gembira je tayang tiket yang diberi ketua rombongan, tanpa dapat bayangkan langsung betapa RAMAInya umat manusia yang pergi USS hari tu. -_-'' 



A-must-take-photo-here session. 


First Stop.
Madagascar.


Masa ni tak tau lagi apa yang kami akan tempuh kat Madagascar. Memang sangat mencabar kesabaran. Ingatkan que tak le panjang sangat Rupa-rupanya, que nak masuk dalam tu ada la 5 khemah... sampai sempat makan, minum dan nak terlelap sebab tunggu giliran. Gila punya ramainya orang. Dalam pada masa yang sama, bersyukur sebab setiap khemah tu dilengkapi dengan kipas dan water cooler at certain places. Jadinya, takde la rasa macam nak mengamuk dan bakar khemah-khemah tu.. huhuhu...

Pendek kata... The loooonnggggg que really drained our energy and made me worn out. 


Tapi terubat la juga kepenatan bila dan naik boat ride dalam Madagascar dan the animation figurines inside the big ship was really entertaining. I didn't snap any photos since I really want to seat back, realx and enjoy the slow ride. 

Kat bawah ni rumah SHREK. betul-betul berdepan dengan exit souvenir shop Madagascar.


By which you will see the Far Far Away Kingdom next to it. 


By this time, memasing dah penat dan lapar. So we went to fill in our stomach with some food. And this one that I ordered was awesome. Walaupun kids meal. Tapi, kelazatannya. uummphh... Marvelous. And yes, the meal came with a free chocolate milk drink and the cute little bowl yang dah jadi mangkuk makan si Julie.. bukan main lagi budak gedik tu kan?


The Gingerbreadman in the display glass at the roller coaster ride in the Far Far Away Kingdom. roller coaster kat sini, pada J adalah sangat 'mild' tahap excitementnya. hihi...


Lepas tu kami tonton 4D show dalam istana ni. 


The fountain outside the castle.


The 4D show sangat menyeronokkkan! I really enjoyed it!

Next, would be the Waterworld. 


Ingat movie Waterworld? This show was inspired from that movie itself.
I got myself wet and the the show was filled with suspense, stunts and also explosions( definitely yang tak membahayakan penonton lah)


Lepas tu, kami ke Ancient Egypt area.


Ni adalah entrance ke indoor roller coaster. 
I really love this ride. Full of suspense jugak kerana roller coaster ni dalam gelap. 



This is my last ride. And the shortest que. Mungkin sebab dah petang dan roller coaster ni agak menggayatkan. Nampak tak trail coaster ada 2 warna. Haaa.... situ ada dua jenis roller coaster sebelah menyebelah. Satu duduk, satu lagi tergantung kaki. uuuuiiii mak. J naik yang duduk tu je. Belum ada keyakinan nak naik yang kaki tergantung tu. Turun-turun je dari situ, ketar jugaklah kepala lutut ni.... 


Agak terkilan jugaklah sebab masa banyak dihabiskan beratur lamaaaaa. Dua tempat tak sempat masuk, Jurassic Park & Transformers ni, kerana masa menunggu pun dah ambil masa 1 jam setengah. Jadi kalau korang nak datang sini, belilah express ticket. Kalau kebetulan masa korang datang tu, orang ramai yang hamat, you'll never regret spending extra money for the express tixs.


Just enjoy the next photos as I was too tired to even walk, talk and also take photos..





I ended the trip with this 'Pide' (telur campur dengan ayam bakar di masak atas roti nan) at the Benafe Restaurant (opposite New York Hotel)


I really had fun that day, and definitely the  place was wayyyyy much better and fun than Genting Highlands. Tak boleh compare pun sebenarnya. Tak sama langsung. hehe.. Before I sleep that night, J menyimpan azam mahu ke situ lagi. Untuk menghabiskan aktiviti yang tak sempat disudahkan... Insya Allah... 

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^