Monday, October 29, 2012

Sunday, October 28, 2012

Pengelap Tangan Comel

Jalan-jalan di pasar Khamis di kampung. Jumpa benda bulu-bulu ni. 
Tanya si penjual, katanya pengelap tangan. 
Ohh comelnye!

RM5 je satu. 

Beli beberapa untuk dihadiahkan kepada kawan-kawan.


Yang kaler pepel ni J punya. 
Comel sangat!


Inspektor.


Sekarang ni dah ada kat Daiso jugak. sama je harganya.
^_^



Wednesday, October 24, 2012

Tuesday, October 23, 2012

Sambil menyelam, minum air

Bawa murid bertanding. Sambil-sambil tanda kertas exam.


Sunday, October 21, 2012

Anak Dara Gedik

Yes. She's so spoiled. I even have to place a sarong on the bed specially for her. She'll usually sleep on it when I'm not in bed with her. If I'm there, she'll be squeezing and snuggling herself on top of my head. Even Ian didn't make himself comfortable like that. Ian would usually sleep nearby...on the floor but not on the bed like this spoiled girl.

Sangat mengada-ngada.


Nasik Lemak takde Halia

Dah lama tak masak.
Bila buka peti ais macam ada bahan. Cumanya halia je yang takde. Eh.. Ada. Tapi dah kecut. Maklumle dah lama tak masak. *pemalaspunyeworang*
Belasah je lah. Takde halia, pun takdelah...
J: Seronok tengok Pak Mat & Mak Iti menambah. Walaupun nasik lemak takde halia... ^_^

Saturday, October 20, 2012

Friday, October 19, 2012

Pom Pom Girl

Lama dah tak tengok orang main futsal. Pagi tadi rakan sekerja pakat-pakat pujuk suh pergi menyokong. Jadi J hadir menyokong atas permintaan. Game pertama, diorang menang. Yeay! Lepas ni ada satu lagi.
Dan ohemji... J sorang je pompuan kat situ! Ingatkan ada la yang lain...hmm..
Alah.. Datang sokong je. Kamon! Kasi sumbat banyak-banyak!


Sesak Dada

Macam-macam yang dirasakan ketika ini. Tunggang langgang semuanya. Ada rasa yang perlu diluahkan. Tapi...tak terluah. Semoga Allah terus pelihara hati ini.


Wednesday, October 17, 2012

Tuesday, October 16, 2012

Kerja Malam

Ini Incik Loh. Dia adalah ejen pemasangan astro. Sangat ramah dan berbudi bahasa. Sampai malam buat kerja.

Apa Incik Loh buat kerja malam- malam di rumah J? Ehehe... Ini adalah Persediaan untuk yang sesuatu yang baru. InsyaAllah. ^_*


Nak masuk jugak.


Dah keluar buku adab separuh. Tetiba sigedik ni datang mengendeng. Nak masuk jugak. Tapiii... Tak boleh. Kesian..

She's always and in stress lately. Keep on crying at the yard grill pleading to go out. Haihh...

Pagi tadi keluar tak cakap babai. Bila sampai kat lif, tetiba dengar suara dia ngiau... Alaaaa.... Sedih pulak mendengarnya. Hmmm....

How eh?


Monday, October 15, 2012

Double Down

Sebenarnya dah muak makan KFC. Tapi terasa nak cuba la pulak. Tapi kena makan dengan sos mekdi baru sedap!

Dah cuba?



Ketagih kopi


Ketagihan kopi adalah apa yang sedang dialami sekarang. Dah lebih setahun rasanya.. Mungkin 2.. Atau lebih. Sehinggakan sudah lali dengan caffeine dalam kopi.

Pernah minum 5 mug kopi dalam satu hari. Selepas itu masih mampu tidur dengan nyenyak seperti biasa. Itu adalah petanda yang sangat tidak baik. Dalam seminggu mesti minum kopi sekurang-kurangnya 2 kali.

Pagi tadi dah minun kopi susu semasa sarapan. Sekarang, tekak ini masih menginginkan kopi. Hmm...

Kronik.

J: Ada orang nak matchmake. Bersediakah saya? *gulp*


Sunday, October 14, 2012

Breakfast..

..in bed. Cornflakes with soy bean milk. Healthy breakfast isn't it?

It's chilly and breezy morning. Just love the weather. Wish that every morning, everyday, it would be like this.


Saturday, October 13, 2012

10 minutes walk


I had to put her on leash because she's uncomfortable wearing harness. If she's not on leash she'll run away just like that and it'll be difficult to find her as she would run and sneak around as quick as lightning! She did that once and went into a neighbour's house through their grill and I had a hard time to persuade her to comeout from her hideout.

She got so excited today and sniffing and rolling around and of course got herself dirty.




Untuk Tiga Hari

J baru berpeluang tengok. Langgan astrofirst. RM15 harganya. Belum campur tax 6%. Mahal sikit kot. Tapi...Takpela.. Boleh tengok banyakkkk kali selama 2 hari.

J expect J akan nangis tengok movie ni. Hehe.. Memang nangis pun. Takde la teruk pun. Cuma berlinang air mata kesedaran sedikit. Cuma masa scene Armi & Ujie dalam rumah baru mereka, dan rasional yang dihujahkan Armi buat J berfikir sejenak. Macam terkena batang idung sikit-sikit...aduss ...

J: 1. Backdrop dan bunga-bunga persandingan Ujie & Armi adalah sangat mengujakan. Santekkkkk amat!

2. The dialogues hit me in the head. It conviced me even more..."kalau cinta dia sejati, dia akan pertahankannya walau apapun halangan. Tapi bila dia sanggup melepaskan cintanya begitu saja, dah ditakdirkan jodoh kita bukan dengan dia"....

3. Semoga Allah pelihara hati ini untuk mencintai lelaki yang bernama suami sahaja. InsyaAllah...

4. Gambar credit google



Thursday, October 11, 2012

Tasty Thursday

Fruits in the morning...so good for digestion.


Wednesday, October 10, 2012

Let's Sleep

It's almost midnight and I'm still wide awake watching LOTR on HBO.

Ok. I've started to yawn. Jealous tengok Julie dah masuk kotak.

Good night love..


Wordless Wednesday ~ Chocolate Truffle


Tuesday, October 9, 2012

Tajuk: Berkelah 3

Kesian budak tu, rambut 2 helai je..

Tajuk: Berkelah 2

Ada orang mati dalam air...

Tajuk: Berkelah 1

Matahari dalam laut?

Monday, October 8, 2012

Gila Rumput!

Rumput dalam pasu ni sebenarnya J dah tuai 2/3 kali. Sebab tu kalau korang tengok video ni nanti, nampak sangat kerongakkan dalam pasu tu. Dan pasu ni J sorok dalam second room. untuk mengelakkan pembongkaran pasu dan penyepahan berlaku dalam rumah. *jenuh nak sapu tu... sebab J guna tanah hitam yang beli kat tesco tu je*

Budak berdua ni selagi tak habis rerumput dalam pasu tu. Selagi tu la menebeng kat depan pintu second room. Bila dah dikeluarkan... inilah jadinya... hehehe...

video

Good Morning Monday

It's gloomy and cloudy outside. But I don't feel that. Although I have lots of books to be checked and marked, it didn't bother me to feel happy.

J: Love, I miss you!


Sunday, October 7, 2012

Kangaq ke Kuala Lumpoq

Teman dalam bas yang sunyi sepi.
1. Kitab terfaktab #2
2. Kacang rebussss
J: Dreba bas kedekut. Pasang radio dengaq kat lubang telinga dia saja. :(

Semoga bertemu lagi.

Indah dan segarnya rasa menghirup udara segar dipagi hari selepas hujan sambil menikmati pemandangan sawah. J memang suka kalau rumah dekat-dekat dengan sawah. Can't explain the feeling but definitely tranquility is there.. Rasa nak pindah sini je. Tenang.. Aman.. Damai..

Semoga bertemu lagi Perlis. Kita akan bertemu lagi.


Friday, October 5, 2012

Naik Bas

Tak sabarnya!


Wednesday, October 3, 2012

Tuesday, October 2, 2012

Dinner

Makan sorang. Masak macam 5/6 orang makan..


Roti Aiskrim Coklat

Ada yang berjualan di sekolah tadi.

Dah lama teringin nak beli, tapi tengok orang yang jual ngan motor tu, tak lalu pulak rasanya.

Hajat dah tercapai. Yeay!!! Apa-apa pun dappp sangat!


Monday, October 1, 2012

Good Morning October.

Today I'm on leave.

What a bliss.

But still have to do some school work. Anyhow, doing work from home is stress free! Me likey!


Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^