Sunday, September 30, 2012

Kitab Terfaktab #1

Baru sampai mukasurat 33. Bacaan santai dan ringan. Ada humor, cinta, perhubungan. Penggunaan bahasa muda mudi masa kini menjadikan ia menarik untuk dibaca.

"Terfaktab merupakan asimilasi slanga daripada perkataan 'fucked up' yang menerangkan tentany seseorang yang sedang 'stuck' atau 'being in trouble'...

Terfaktab bermaksud; terdapat masalah atau tersangkut dengan masalah." Kitab Terfaktab:3


Wednesday, September 26, 2012

Monday, September 24, 2012

Malam tadi...

...kami tidur bersama-sama...


Sunday, September 23, 2012

Santai petang Ahad

It felt great after spending time with my little family. However, I felt something is not right somewhere deep in my heart... Hopefully its not about ............


Jalan-jalan pagi Ahad

Tak beli pun. Saje layan salesman tu sembang-sembang sambil try mesin-mesin yang ada kat situ. Dan Mamat tu siap belanja Pak Mat buah jambu. Bukan sebungkus, tapi DUA. Hehe...

Moralnya, kita buat baik dengan orang, orang buat baik dengan kita. Betul kan? ^_^


Saturday, September 22, 2012

Friday, September 21, 2012

Hari Lahir Adalah Hari Menggemokkan Diri

Oreo cheesecake, steamboat pulau ketam & meatballs IKEA.  Alhamdulillah...





Dot by M&J

I wish that someone will buy me this for my birthday. I really want you!


Terima Kasih...

Terima kasih untuk kedua-duanya.. 

Pak Mat &  Mak Iti. 


Kerana mereka berdua, maka lahirlah saya pada hari ini. 
Tiada lain yang saya harapkan melainkan restu dari kedua-duanya. 
Semoga Allah sentiasa lindungi mereka, limpahi rahmat dan kasih sayang kepada mereka berdua. 

Sayang mama & papa ketat-ketat! 
^_^

Thursday, September 20, 2012

Tertusuk Paku...

Adoi... Kalau tak ok lepas penampalan, kena tukar kasut baru la pulak untuk Mr Vee. Sebelah kasut pun dua rat lebey... T_T Gaji lambat lagi.... T_T



Blunder 1


Bagai mug terbelah dua

Julie punya keje.
*nangis*


Wednesday, September 19, 2012

Tuesday, September 18, 2012

Mini Potluck

Mini potluck dianjurkan oleh rakan-rakan di lorong 80kg keatas. J yang berada di lorong belakang juga turut menumpang satu juadah. Potluck pasca raya la konon. Sambil-sambil tu menyambut hari kelahiran teman pada hari ni. 

Antara makanan yang ada... angel hair goreng tomyam, cupcake red velvet, spaghetti, laksa mee, pavlova birthday gurl dan salad kentang dan bebola campur. Makanan bukan main banyak, satu jenis air pun takde dihidang. Oleh itu minum air kosong je la memasing tadi. hehe...


Sekali-sekala tak makan makanan kantin best jugak. kembang tekak dah rasanya asyik menu yang sama je bila turun makan kat kantin. Boleh buat acara sebulan sekali macam ni. itupun kalau memasing rajin laa...


Pavlova mewah hasil tangan seorang lagi teman. 
Sangat mabelesss... ulang makan banyak kali ni. harusla kena jogging 100km untuk seminggu yang akan datang.. T_T Bila makan tak ingat diri. Dok suap la selagi perut tak kata stop. Sampai ubat pun lupa nak makan hari ni. sebijik pun tak ingat nak makan.. hehehe...




Parit 6

Pergi kenduri. Parit 6, Sg Besar. Nyaman je rasa berjalan tepi tali air ni. Alangkah bagusnya kalau dapat buat rumah dikelilingi sawah padi dan dekat dengan tali air. Boleh mancing depan rumah je.


Dah teruk baru nak pergi klinik

Bila sesekali pergi.... Ambik! Telan la sampai abis.

J: setakat sikit-sikit memang J takkan pergi klinik. Last pergi dulu pun masa food poisoning.. cherryberry dan muntah sampai kosong perut.


Pagi selasa yang menduga kesabaran.

1. Bangun awal nak masak untuk potluck, AIR takde.
2. Nak mandi, air masih takde. Mujur ada simpan air kecemasan.
3. Julie lompat grill dan merayau ke tingkat atas. Jadi hari ni kurung dia.
4. Suara sengau. Tak feel nak mengajar bila dengar suara sendiri sengau.

Friday, September 14, 2012

Unwell..

Peneman tidur tika saya tidak sihat. Dia pun ikut lena sama...^_^ dah dekat seminggu perut meragam. Asyik dating dengan Incik Tan berulang kali dalam 1 hari. Mungkin gastrik kini kembali membuat lawatan sosial. Semalam dah mula bersin-bersin. Hari ni badan rasa suam2. Demam.

Semoga dosa kecil saya diampunkan.

J: saya jarang call Pak Mat. Tapi dia boleh tahu saya demam bila dia dengar suara saya. Terharu...


Wednesday, September 12, 2012

Tuesday, September 11, 2012

UPSR 2012

Today is the day.


Monday, September 10, 2012

Alaaa...

Banyaknya buku nak di tanda!


Sunday, September 9, 2012

Jangan Ganggu Lenaku - Haiza Najwa.

Selesai dalam 2 hari. Many more to go....


Double Choc - Kegilaan Baru

Simpan dalam peti ais baru sedap makan!


Friday, September 7, 2012

Peace Offering

Masih hidup. Nasib baik perasan....
@_@"
Sabo je la dengan anakanda dua ekor tuh..


Girl's Day Out

Girls are always chatty. A girl would usually let their steam off through talking. A lot. I usually play the listener party. I don't talk much. However, I could be one too. Provided that the topic is somehow I'm familiar with or picks my interest.

I used to be a chatty person. Once, there was a senior back in my secondary school, she commented that I have to watchout on whatever I say. According to her, sometimes I could comment or critic or say hurtful remarks unconciously. It really knocked me in the head. Eversince, I prefer to listen and NOT be the person who talks.

Anyhow, I do feel that a girl's day is necessary for all ladies. Letting the steam off by talking to our buddies is the best feeling you'd feel aftermath. My buddy thinks that we need to do this once in while. I felt the same way too... A day out accompanied with good food, of course... ^_^

J: I really had a nice sushi lunch that day. It felt like it had been ages that I had never been to that kind of place to eat. It made me felt "jakun"! Hehehe


Wednesday, September 5, 2012

Monday, September 3, 2012

Nak tido gak..

Macam dia ni. Dengki tau. Sedap je tido tak risau pasal keje yang menimbun.. T.T


Julie and me.

Bonding while sleeping. ^_^


Sunday, September 2, 2012

Dah Sompek

Kacamata ini dibuat 4 tahun yang dulu. Kena tukar baru ni. Mesti tahap kerabunan dah bertambah. Tapi.. Alhamdulillah taklah banyak sangat rasanya. Sebab dah 4 tahun masih boleh lihat dengan jelas dengan kacamata ni.

J: Nampaknya kena minum semula innershine. Dah lama berhenti.

Published with Blogger-droid v2.0.9

2nd September

Nothing special on this date. September comes and goes.. I'm still alone, having breakfast alone here, at KFC. Brought along with me a book. Sat quietly at one corner eat and read while listening to Kenangan Terindah song aired. -_-" buat rosak mood je....

September dah menjelma...means birthday will be coming soon. Kena buat wishlist baru tak?

J: tak semua yang kita nak kita boleh dapat. :) bersyukurla J dengan nikmat yang ada..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^