Saturday, December 29, 2012

Mee Tomyam Ruski

Ada member rekemen jenama ini. Tak pernah cuba sebelum ni. Memang sedap!


Sunday, December 23, 2012

Baguette Rangup

Dah lama tak makan baguette. Macam best je makan panas-panas lepas di bakar. Krup krap... Perrghhh.   Dappnyeh!

Alang-alang dah ke jusco semalam, beli sebatang, white oyster mushroom bersama garlic spread & setin cream of mushroom.

Dinner makan ni. Breakfast pun makan ni. Puas hati.


Saturday, December 22, 2012

Seorang guru tidak lengkap tanpa jam.

Jam mampus lagi.

Confirm jam lama tu dah sampai ajalnya. Oleh itu wajiblah beli yang baru. Kali ni tak kira sangat dah gaya, mutu atau keunggulan. Yang murah je. Janji hari-hari tak perlu la teraba-raba handbag cari handphone nak tengok jam. Sesungguhnya seorang guru itu tidak lengkap tanpa jam.

Semoga dengan jam baru ni, J lebih menepati masa ke kelas untuk 2013. InsyaAllah. ^_^


Love to....

I love to watch you while you're sleeping. Listen to your soft and loud snores. Trail my finger on your nose, eyes, ears and lips till it make you stir from your deep sleep. You yawned, stretched and fell to sleep again..
Love you always sayang...


Friday, December 21, 2012

Roti Bako dengan telo ngetor

A friend told that she found the name from an eating place in Ipoh. Biasanya kita panggil telur separuh masak kan? Ada jugak yang panggil telur goyang. Tapi bila bahasa Perak digunakan, it sounds catchy! I love it.


Wednesday, December 19, 2012

Tuesday, December 18, 2012

Monday, December 17, 2012

Ikan Patin Masak Tempoyak

Tetiba teringin. 

Tetiba teringat.

Teringat dia. 

Ikan patin masak tempoyak adalah kegemaran dia. 


Googled image

nota kaki: mengharapkan yang baik-baik saja untuk awak. Are you eating well awak?

Sunday, December 16, 2012

Sampai ke Langit

Besar amat! Ian pun curious. Siap menyebok bila opah mula ngemas. Suka ati dia je..





Thursday, December 13, 2012

Almari Baru

Tengah pasang.


Wednesday, December 12, 2012

Fiksyen 302 - Ramlee Awang Murshid

Penat.

Penat nak sudahkan pembacaan kerana ia memerlukan kefahaman ditahap yang tinggi. Banyak imbas balik dan sebenarnya tak susah nak faham pun. J je yang baca slow. ^_^

Walaubagaimana pun saya berjayala juga habiskan...


Monday, December 10, 2012

Diva Katil

Kemain lagi tido peluk bantal. Sangat over ye!


Wednesday, December 5, 2012

Santap di Chawan

Mencuba rasa di tempat makan baru di Solaris Dutamas.


Chawan Frappe.
Sangat suka ini!


J makan ini, Kari Laksa Bihun. Not bad. Cukup rasa. Kawan J order menu yang sama juga TAPI kari laksa dia terlebih rasa kari. J punya cukup rasa je. hmm...


Cream Puff & Vanilla Ice Cream!
It is a must if you like cream puffs. 
^_^


Pagi yang dingin

...di Bukit Tinggi, Pdang.

Nyaman & dingin je cuaca kat sini. Bilik hotel pun takde aircond atau kipas. Best!


Monday, December 3, 2012

Bisik - Syaihan Syafiq

Ini BUKAN buku tentang KUCING.

Buku ini juga BUKAN buku cerita tentang CINTA.
(eh.. ada kot tapi bukan percintaan yang biasa-biasa)

Baca buku ini akan beri satu pengalaman baru untuk remaja. Tapi BAHASAnya dekat dengan bahasa remaja seharian...pasti tidak janggal membacanya. 

Mula-mula mempamerkan tema tentang persahabatan. Tiba-tiba unsur misteri muncul. Kemudian ada sedikit X-RATED. Diakhirnya, penyelesaian terhadap misteri yang buat anda tertanya-tanya pada mulanya tadi.

Saya terasa mahu cepat sambung baca tiapkali bacaan terhenti.



Saturday, December 1, 2012

Balut dan Rekod

Aktiviti cuti sekolah.

Baru habis baca 8 buah.


Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^