Thursday, April 28, 2011

Menutup Aurat atau Melapik Kain?



notakaki: mari kita bersama-sama memperbaiki diri... ^_^

Wednesday, April 27, 2011

ai mish yew..


dulu kita macam sudu dan garfu.

*eh.. takde sudu pulak dalam gambo tu.. -_-''*

ooo... padanla macam pelik je sekarang.
sudu dah hilang rupanya.
yang tinggal hanya garfu je.
patutla.... 
(-_-)

Sunday, April 24, 2011

Wall sticker

I bought 2 pieces of wall stickers last week and planned to stick it somewhere in my house. So, I  decided to stick in on the wall near to the main entrance of my house. This is it. A little project to decorate my little house.

**ignore the uninvited model in the pictures**

Nampak tak? Nampak tak?
isshh...syeboklah!!
Cantek tak? Cantik kan? kan? ^_^

Wednesday, April 20, 2011

Korang korang...


Mami kata, dia bizi lagi. 

Mungkin minggu depan baru dia ada masa lapang sikit.

Kita pun ikut mami camping kat skul mami hujung minggu lepas.

Habis semua kawan-kawan mami gomoi kite. 

Tapi takpe kita suka...

Sibuk bebeno la mami kita tu tau!

Kita pun dah lama tak main lari-lari dengan mami. 

Miss u la mami... :(

Wednesday, April 13, 2011

Eeeee.... eeee..... ggrrr......


Budak bertuah ni memang..... eee.....


PANTANG SANGAT!

eee......


PANTANG sesangatlah kalau J tengah buat keje. Mula lah dia nak menyebok

ggggrrr.... 

korang tengoklah perbuatan dengki khianat budak bertuah ni.



Pandai je pulak tu landing atas stack yang belum di tanda lagi. adoi laa...

-_-''

Apa nak di kata?

Sunday, April 10, 2011

Julian's Toys Pt 2

 Tedi hadiahkan fridge magnet pada J. Dah namanya fridge magnet, haruslah duduknya kat fridge, kan? Tapi itu budak sudah manyak geram tengok itu frudge magnet. Siap panjat berdiri kat pintu fridge tu nak capai magnet itu. Nak tengok ape yang dia suka bebeno nak buat main tu?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

snif..snif..


amik bau dulu..


ngam..ngam.. ngam.. 
ngop.. ngop.. ngop..


Walaupun kaki lobster tu dok tergedik-gedik goyang sebab ada spring, akhirnya ditinggalkan sepi.
Penat try kunyah kot. 
Takde rasa.


"phewww... naseb baek tak kena makan!"
hehehe... 


Friday, April 8, 2011

Di Mana ada J, Di Situ ada Dia...

Tabiat dia la ni... Kalau J tido petang. Atau duk  meniarap buat keje, tau-tau je. terasa je dia mengendeng kat mana-mana tepi badan. Mesti nak kena sikit dengan badan kita. Tak leh tak kena. 




Manjanya dia.

ke... MENGADA - NGADA???

akekeke...


Thursday, April 7, 2011

Phonics Video for KSSR English Language Class

I found a few simple phonics video and posted them on FB. Later, a friend found another few, which I think could be a great help in the year 1 classes. I know that you guys are having a hard time with all the clerical works and what not, so I'm sharing a little something that I found on Youtube for you to use it in the class. I think you can use this clip as a an additional medium to assess your kids while they listen and sing the song ^_^... 


This might be useful for those who has small children too! Happy watching & teaching! 

Wednesday, April 6, 2011

Belasungkawa



Bekas rakan sekuliah... 
Perginya arwah kerana serangan strok yang agak kritikal. 
Sehingga pagi tadi hanya bergantung dengan mesin pernafasan sehingga akhirnya doktor mematikan mesin itu pada jam 9.54 pagi tadi di Western Hospital Footscray, Melbourne Australia.

Semoga Allah mencucuri rahmat keatas arwah dan mengurniakan ketabahan buat balunya Anaz Shah (rakan sekuliah juga) & si kecil Sabreena.

Al-fatihah.

notakaki: masa arwah sudah tiba... masa kita? entah bila pula akan menyusul...

Monday, April 4, 2011

The Revelation.

As I've mentioned before, I'd tell you which mobile phone that I'd bougt.
eh.... before that, just to recall... the list of mobiles that I own since 1999.

My first Philips Twist. It was a present from Pak Mat when I 'checked in' at IIUM Matric centre.Yang pertama, tentunyalah paling sayang kan? ^_^

Dah masuk main campus 2001 (rasanya), terberkenan dengan Sony Ericsson T10 ni. Yang membuat hati ni membuak-buak nak guna phone ni sebab tuuu.... yang kaler pepel tuh. Purple has been my fav colour. Since they have it in that colour, jenuh la memujuk Mak Iti belikan untuk J. And Finally I got 1 for myself. hehehe.. teruk tol sebab kaler je lebih, bukan nak fikir sebab function ke.. ape ke? Tapi I liked it so much too!


After two years, pandang kiri, nokia 3310. Pandang kanan, nokia 3310. Terhasut dek duhet ptptn yang banyak tak dibelanjakan..(konon), So, I bought this one for myself and had been a loyal user to this one. Tahan wooo... jatuh kelepuk kelepek berkali-kali pun masih sihat walafiat! 



Hujung tahun 2004, Mak Iti & Pak Mat pergi menunaikan ibadat haji di Mekah. Kebetulan telefon big bro rosak, so Mak Iti ordered that this 3310 to be given to him supaya senang dia nak contact dengan big bro and Mak Iti gave me her phone instead untuk digunakan sementara dia ke sana. Dengan berat hati... terpaksa jualah melepaskan dia pergi.. sob...sob.. 

Tapi..... pakai barang orang lain tak sama dengan sendiri punya kan??? So, while both of my parents are still there, I fork out my piggy bank to buy this one! Starting from the end of the year of 2004 until Feb. 2011, it has been a great company to me. Nak tangkap gambar (mostly you can see in my old entries), nak dengar muzik, dengar radio, main game mahupun bergayut berjam-jam... semuanya excellent!!!

Until today, I've never change the battery since I bought it. The battery lifespan could last for 3/4 days with minimum usage. Best kan? Besides that, tahap kelasakan talipon ini juga sama seperti 3310. Jatuh di merata-rata dan jatuh di atas pelbagai jenis permukaan lantai, termasuklah jalan tar, alhamdulillah,  tetap teguh memberi khidmat yang baik supaya J ada modal untuk dikongsikan dalam blog ini. 



After 7 good years, I decided to get myself a new one. 



Drum rollllllll pleaseee.........


I chose the Android. 



Talipon yang beroperasi menggunakan cik robot comel ini...

Tak lain dan tak bukan...

 Xperia  X10.


Usianya dah nak masuk 3 minggu.. Dan J masih lagi dalam proses menggodek telefon ni.. haha.. Semua ok. especially kualiti gambar. Cumanya batteri je cepat abes... Other than that.. memang best pakai X10 ni.  

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^