Tuesday, February 26, 2013

Macamla sampai kan..

Malam semalam.. kecoh minah seko yang kat depan tu bila nampak kupu-kupu masuk dalam rumah. Si abam tu mengekor je si adik yang bising membebel. Macamla sampai kan...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 25, 2013

My Saturday

Got myself 2 boxes of octopus tako. Shopped for groceries.
Cuddling with Ian.
Had a healthy lamb wrap for dinner.
Finally, suffocated myself into piles of books to be marked.

What a day... ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, February 20, 2013

Sombong... tapi manja.

Golek kanan.. golek kiri... ngiauu...

Entah ape yang dia nak pun tak pasti. Nak kata lapar..baru lepas makan. Saje gedik ngade-ngade nak perhatian.

Maminye sibuk tengok tv sambil buat keje. Garu-garu le jugak sikit-sikit bagi dia puas ati...

Sombong....tapi manja.. ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, February 17, 2013

Hantu Plastik

Suka sangat masuk beg. Dapat masuk beg plastik pun jadikla ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, February 16, 2013

Selamat Hari Sabtu

Hari dimulakan dengan menu berat.. banyak misi yang perlu tenaga.

Omnomnomnom..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, February 15, 2013

Dalam 2 jam.

Ayam masak sambal dan kubis goreng.

Menu makan tengah hari hari ni.

Makan berdua..dengan Pak Mat.

Makan dengan gembira sampai kenyang.

Nyamsss..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, February 14, 2013

Ian dan Rak Pink Baru

Bajet comella konon...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Malam Tahun Baru Cina

Dah jadi adat kaum Cina merayakan pada malam tu dengan membakar mercun. Kalau J tak silap untuk menghalau benda-benda tak elok dari menganggu Tahun Baru mereka. 

Seronok tengok bunga bunga api, lupa kejap kat budak 2 ekor ni.. sian...

J: hormatilah budaya orang jika mahu orang lain hormat budaya kita..tak perlu caci atau cerca kerana kadang-kadang kita sering lupa diri bila menyambut perayaan kita..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, February 10, 2013

Peminat Kipas Susah Mati Tomok

J tengah tengok drama Suamiku Jururawat semalam. Nyebok je dak demok sekor nih. First class tuuu....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, February 8, 2013

Nasi Goreng Belut

Cuba try test di Paradise Tomyam kat Taman Sejati Manjung.

Nasi goreng cina dan belut tu digoreng dan di masak dalam tumisan semacam rendang campur petai. Sedap.

Tapi....selepas makan ni..2 hari berebut keluar masuk tandas dengan Pak Mat. Dia pun makan makanan yang sama. Mungkin sebab petai jeruk tu agaknya...ntahla.

J: lega jugak bila usus dah kosong... terasa kempis perut ..padahalnya tak punnn.. hehe...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila sesekali Julian Bermanja

Kiut....kan?






Mmm...





......lengoh oii.....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, February 6, 2013

Wordless Wednesday ~ Ape ni?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, February 5, 2013

Mengunyah Karipap

...adalah antara penyebab berat bertambah. Tak mengunyah, mesti mengantuk. Bila mengantuk..tak siaplah kerja. Paling mengantuk kalau menanda buku.

O_o

Jadi...macam-macam stok jajan akan ada dimeja ni sebagai peneman di waktu petang...sekian.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Adik ni busyuk ler...

Suka melihat kasih sayang antara mereka ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 4, 2013

Extreme Edge Crust.

Ada yang berminat rupanya...

Minat nak amik bau je. Lepas ambik bau, dia tak kacau dah. Kalau KFC, tak payah sua. Dia sendiri akan cekau cuba amik ayam... Jadinya kalau makan KFC..confirm kena berperang dengan dia dulu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^