Friday, June 29, 2012

1 Murid 1 Sukan, 1 Guru 1 Kasut

Sila puji kasut ini cantek!!!

Murah je.
Tak sampai seratus je.
Made in Vietnam je.
Janji hati puas je.
Bolehlah selalu bersenam je.
Apa-apa aje la...
^_^

Fact about me: I don't really go for BRAND. But I often go for VALUE. If the QUALITY is not bad, buat apa belanja banyak-banyak kan? Bunyik macam kedek kan? No... Berjimat cermat sebenarnya.

J: Huhu *jimatla sangat*

Published with Blogger-droid v2.0.6

Spice up your mouth

Malaysian's must have condiment in some of our dishes.

Without it, no kick lorrr...  ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday ~ Sedondon

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, June 26, 2012

Chill

J lepak kat luar tengok miss ahjumma. Budak sekor ni diam-diam buka pintu yang renggang (dia memang pandai buka pintu sendiri) dan selamba rock je tido kat situ. Pastu.. Bukak mata sikit, purak-purak buat muka seposen. Eleh.. Chillex la tu konon. Cepukk kang baru tau.

Dan.. Senarai penerima APC tahun ni dah keluar dan J bukan salah sorang daripada mereka wlaupun ada yang menjangkakan J yang akan dapat.
Walau apa pun. J tak kisah. Biar tak dapat anugerah, tapi walau apa pun kerja yang J kerjakan secara terang ataupun tidak, semoga Allah ikhlaskan hati ini untuk terus berkhidmat dengan lebih baik.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, June 25, 2012

Surprise mami!!

Sob..sob.. Fenat nye laaa..

*satgi baru sapu. Nak pejam mata kejap*
-_-"

Published with Blogger-droid v2.0.6

Feeling Jepang

Bekal ke sekolah pagi ni.
^_^

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 24, 2012

After Sunday Bath

Don't you have any other place to dry yourself Ian?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, June 22, 2012

Sweet Bento

Butter cake.

Banana cupcake.

Chocolate brownie.

Yummeh..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, June 21, 2012

Kalau dah suka kucing tu..

...tengah kursus pun guna pakai idea pasal kucing.

Ngeowww...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Biji buah salak

One my kids toys.

Macam main guli. Selagi tak terperosok biji tu di mana-mana yang susah dicapai, ligat kemain lagi main biji tu. :)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, June 20, 2012

Wordless Wednesday ~ Tabiat baru

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, June 18, 2012

Demam Euro 2012

Pernah main?
Hehe..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 17, 2012

Ma Special Paw..

Pink and black. Cute!

Published with Blogger-droid v2.0.5

Friday, June 15, 2012

Kuih Dangai


Semalam singgah ke pasar malam Jalan Kuching. Nampak kuih ni sedang dimasak disalah satu gerai di situ.
Gulp..Terus terliur... Kuih ni memang kegemaran J terutama sekali masa bulan Ramadhan. Apa lagi, beli la terus sementara masih panas! Nyamss..
Published with Blogger-droid v2.0.5

Thursday, June 14, 2012

Lori Milo

Tahun kelima keje kat sini, baru ni la pertama kali lori milo datang sekolah.
SERIUS.. Teruja tak hengat!

Published with Blogger-droid v2.0.5

Wednesday, June 13, 2012

Kita masih berkawan kah?

Pesanan ringkas..tidak lagi dijawab.
Panggilan.. tidak lagi dijawab.

Apalah erti KAWAN kalau sudah tidak mahu peduli?

Sedih.

Published with Blogger-droid v2.0.5

Wordless Wednesday - Pole SleepDancing

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, June 12, 2012

The Cave Of the Colorful Blanket

He's afraid of the rain, the sound of heavy ones to be precise. So I built a hideout for him.

He stayed in obediently in there until Julie came and fish him out when the rain stopped.


Aiyo...


J: *tepuk dahi*


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, June 10, 2012

Baru nak feeling..

Kemunculan slam dengan zamani adalah yang ditunggu-tunggu dalam mentor 6 ni. Baru je nak feeling, sekali budak-budak mentor enterframe.

Haishh.... Spoil betul!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Jet Lag Terlampau

Published with Blogger-droid v2.0.4

Dia dengar doa saya..

Alhamdulillah..

Sujud syukur terus disegerakan.

Mendapat khabar gembira dari seorang teman.

Beliau adalah antara yang saya doakan depan kaabah.

Semoga Allah permudahkan urusan beliau dan sidia hingga ke akhir hayat..

Aminn..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Jauh Di Sudut Hati

Terkenang....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, June 9, 2012

Masih Jetlagged


Dah 3 hari jejakkan kaki ke bumi Malaysia semula.

Penat masih terasa.

Kantuk berterusan bergayutan ditubir mata.

Kertas peperiksaan masih belum langsai penandaannya.

Beg masih belum berpunggah sepenuhnya.

Hanya Ahad yang tinggal untuk tenaga dipulihkan.

Mampukah?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, June 6, 2012

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^