Tuesday, July 31, 2012

Kejohanan Sukan Tahunan ke 17, 2012

**WARNING. Almost all that you'll be seeing would be RED**


Orang kuat rumah merah.


Maskot.
Dah 2 tahun dia jadi maskot rumah merah. Tahun lepas dia jadi ladybird. Tahun ni J buat sayap dan tanduk unicorn kat dia. huhu...








Cikgu cikgi rumah merah. termasuk incik photographer. ^_^



Ketua rumah merah. 
The only girl as the house leader.



She also won the Olahragawati title for 2012. 
Patutnya tahun lepas pun dia dapat jugak sebab banyak emas dia menang. Tapi disebabkan dia bukan tahun 6, maka title tahun lepas diberi pada yang lain yang berada dalam tahun 6. Excellet job girl!


Sukan tahun ni adalah penuh dengan ke'panas'an. I really intend to step down as the penolong ketua rumah. Dah 3 tahun berturut dah ni. Bagi orang lain MERASA susah payah yang J dah lalui sebelum ni. 

In short, whatever decision made, I have taken into consideration about other's commitment and availability. Whatever I have done was to make the kids happy and enjoy their sports day. I'd be glad if others could replace me if they think I'm not suitable to be the assistant anymore. If the authority don't want to change the line up, I promise to myself that I don't want to do anything next year. 

oh ya... Rumah Merah dapat Naib Johan untuk Perbarisan & Hiasan Khemah. 
Alhamdulillah.

Monday, July 30, 2012

Tiring and Worrying Monday

I really wish I could sleep like him whenever I like...


I didn't sleep late last night but I felt tired and sleepy today. I was quite embarresed when a kid asked whether I've just gotten up from sleep. It's a bit tiring as most of my classes are after the recess.
Something bothers me though. I'm worried of driving an auto car when i'm tired and sleepy. I'm afraid I would fell asleep while driving. -_-". This was why I prefer a manual ones to be compared to an auto car. I guess I need to go back early everyday or take a short nap first before heading home. I really need to  change my afternoon schedule.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, July 28, 2012

Pre Raya Shopping

Teman Mak Iti beli sandal.
Hush Puppies.
Isetan.
1Utama.
Ada diskaun 10%.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, July 26, 2012

Should I Or Should I Not?

As I get back to my workstation after class, I saw a stack of exam paper on my table. As I flipped through them, I found these.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Should I Or Should I Not?

As I get back to my workstation after class, I saw a stack of exam paper on my table. As I flipped through them, I found these. So.. Should I or should I not DEDUCT their marks?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, July 25, 2012

Wordless Wednesday ~ huh..?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wordless Wednesday ~ Letih

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, July 24, 2012

She's black or white


*mami nyanyi lagu maikel jeksen*
She's black or white.. She's black. Yea..yea..yea..
She's black or white.. She's black. Yea..yea..yea..
Amendele mami memekak ni... Pffftttt!
Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, July 23, 2012

Tadarrus

Dah mula?

J dah mula dengan anak-anak murid. InshaAllah. Mungkin akan cepat habis tahun ni sebab dapat group yang pandai membaca.

Semoga kita dapat terus beristiqomah dalam beribadat sepanjang bulan Ramadhan dan untuk bulan-bulan seterusnya.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, July 22, 2012

Hati dia telah gagalku tawan

Bukan mudah sekiranya mahu memiliki sesuatu yang dihajati.
Bukan mudah bagiku jika melibatkan wang ringgit.
Jika hati manusia telahku gagal tawani.
Biarlah si kacak ini yang jadi teman sehidup semati.

Note to Zara: ada nama best tak untuk bakal buah hati saya ni? ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 20, 2012

Gotcha!!

Now I know who's behind the box shredding project...

Udah le tu.. Tak yah nak buat muka kerek sangat la.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday ~ Santai

Published with Blogger-droid v2.0.6

Roti sosej hitam dengan flos ayam

First time jumpa.

Di Baker's Cottage.

Ingatkan rasa pelik.

Rasanya macam roti biasa jugak.

Kalau dah Baker's Cottage..haruslah yummeh kan? :D

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, July 17, 2012

Gila kuasa ye?

Wah..wah.. Sedap ye mereka mengata saya.

Takpe. Terima kasih.

Saya buat begitu dengan tujuan tidak mahu membebankan yang lain. Saya faham, ada rakan-rakan yang sibuk dan tak punya masa nak bagi komitmen yang penuh.

Hmm...Mungkin mereka salah faham. Tapi dek kerana 'gila kuasa' tu dan kerjasama yang lain jugaklah kami raih kemenangan. Yang tak buat apa-apa sgt pun tumpang seronok. ^_^

Takpe. Saya maafkan anda-anda yang mengata. Semoga Allah ampunkan dosa-dosa kita.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, July 16, 2012

Nasi Hujan Panas

Biru + merah?!

Gulp.. Selalunya kaler hijau kuning merah kan? Ini dia buh kaler biru. Uihhh... Seriau jugak masa nak cedok aritu. Oh.. Lupa nak kabo.. tukang masaknya orang kat kantin sekolah J. Huhu.. Tak jumpe pewarna hijau dan kuning agaknya.. Dah la fia tak masak menu lain. Ni je yang dia masak untuk guru hari Jumaat lepas. Hadoilaa...telan ajela... T_T

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, July 14, 2012

Ohh...

Thank you sayangs.

Mami love both of you soooooooooo much!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 13, 2012

Sports Day.


I've always love sports day ever since I started my early education in kindergrten. I could still remember I ran as fast as the lightning (masa tu la), and won. I entered the eating apple competition and many more during my kindy days. I could still remember wearing my red t-shirt and white shorts.
When I was in my
primary
education, I entered lots of events and took home lots of prizes and medals as well. During my secondary education, I represented my sports house in the 1500m for 5 consequetive years and had never won any placings...not even once. Hehe..
Now, I still love sports day. BUT there were certain things made me despise the sports day somehow..
Satu. Provokasi melampau.
Dua. Lepas tangan tapi bila bercakap kemain lagi bergegor dunia.
Sangat menyakitkan hati.
Esok sukan dan saya takda rasa semangat nak bersukan esok. Bukan sebab rumah dapat tempat corot..tapi beberapa insiden buat saya rasa nak berhenti dari buat apa-apa dan sukati korangla nak buat macamana pun. Saya dah plan baekkk punya supaya tak menyusahkan ahli jemaah lain dan tak kira penat lelah, masa, wang ringgit yang keluar. Tapi ada jugak yang buat-buat tuli.
I'm just the second man in the house but it seemed that as if the leader.
Fine. I'll resign after the sports day ends tomorrow. I've had enough. Tahun depan nak tukar rumah lain.
Babai.
Published with Blogger-droid v2.0.6
Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, July 12, 2012

Sungai Lui Pt 2

Sambungan dari Sungai Lui Pt 1

Petang Sabtu. 
Seronok kemain lagi bebudak ni dapat main dalam air. 
Padahalnya time ni dah round ke dua J berendam dalam air.. huhuh...

credit to nusancapture


Malam tu ada aktiviti. Tapi tak sempat nak snap gambar dalam gelap malam tu.. 
Ni je gambar bulan terang sebelum bergerak masuk hutan @ kebun deroyan malam tu.


Satu je yang tak best malam tu. Ayam 5 rasa yang diorang masak, TAK MASAK langsung. Mentah hokey. Kesian budak-budak. Mujurla nasik goreng cina untuk dinner malam tu bolehlah tahan. So, budak-budak makan nasik je tanpa lauk. Kesian.

Kopi Tarik Kaw.
Sarapan pagi Ahad.


Jungle trekking di Sungai Lui.


Budak-budak main selam-selam.
cikgu yang tersengih jadi juri.


Ahh.... tangan gegor!


Sungai Lui


Guide cum cook. Tengah masak megi dalam buluh untuk dimakan.


Juru'tembak' official sepanjang program.


Cikgu lelaki berdua tengah tunggu air di masak.


Keceburr... Keceburr.... Hoyeahhh... 


Makan megi dengan roti Gardenia. 


Hasil tangkapan sorang murid dari celahan batu di Sungai Lui.
(ahh... gegor lagi!)


Alhamdulillah.. akhirnya dapat juga mandi sungai untuk tahun ni. Dah tercapai hajat dan perancangan aktiviti masuk keluar hutan. Rasanya... ada satu lagi aktiviti lasak yang belum buat ni. harap-harapnya dapat la buat sebelum Ramadhan menjelma. 

credit to nusancapture

J: Sungguh... terasa muda semula macam masa belajar kat uni dulu.. redah sungai.. panjat bukit... terasa mahu buat lagi! hehe....

Wednesday, July 11, 2012

Tuesday, July 10, 2012

Aye jeles taw..

Abam Ian leh tido dekat-dekat ngan mami. Aye jeles taww...

J: lepas snap gambar Ian semalam, J duduk bersila, tetiba budak ni naik mintak manja. Pendengki ghupanya.. ~_~"

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, July 9, 2012

Tumpang Empat kaki

Malam ni dingin. Mata pun layu je. Ape lagi...cari selimut la buat kepompong depan tv. ^_^

Sambil-sambil tu tengok masterchef celebrity. Wah... 5 orang dapat ke final! Kena tunggu minggu depan pulak ni untuk final.

Sekali nak berkalih je, nyaris memenyekkan budak demok ni. Heeee......

Published with Blogger-droid v2.0.6

Itu yang terbaik buat masa ini

Tidak bermaksud mahu membuang..
Kerna kenangan kita sentiasa tersemat kemas dalam hati.
Tidak bermaksud sudah membenci..
Wajahmu telah terpahat dalam ingatan ini.

Semoga apa yang telah berlaku menimbulkan keinsafan kekal dalam hati..
Semoga kita terus mendapat hidayah dariNya tanpa henti..
Semoga Allah ampunkan dosa-dosa kita hingga ke akhirat nanti..

Amin.

Published with Blogger-droid v2.0.6

5 hari bising 2 hari senyap

Nak mengharungi 2 hari tu lah kadangkala merungsingkan fikiran. Padahal 5 hari tu dah memang penuh jadual. Pagi sampai ke malam. Tapi yang 2 hari tu la yang kadang kala buat senak perut nak lalui sendirian. Padahalnya bukan takde kerja kemas mengemas rumah yang boleh dibuat...

Sibuk nak keluar jugak... Tengok orang. Tengok barang. Buang masa. Buang duit. Haihh..

Sudahnya apa pun tak kemas. Cukup time. Tido. Esok sambung balik 5 hari yang penuh dengan hiruk pikuk di gegendang telinga. Biarpun penat. Biarpun rumah tetap berselerak..dengan kehadiran bunyi hiruk pikuk itu sunyi dan sepi tak sempat memesongkan minda dan hati ini teringatkan kisah sedih. :(

Ohoiiii sunyi dan sepi... Silalah keluar dari hati dan perasaan ini.

Published with Blogger-droid v2.0.6

PETRON? Sejak bila tukar?


Rasa-rasanya dulu Esso kat situ. Sejak bila tukar eh?
Hmmm.... Nampak sangat lama tak keluar..
Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 6, 2012

Akibat mengantuk..

Tetiba je cacing kerawit ni berkeliaran atas buku budak.
Huh... Membela agaknye.

J: zzzzzz.....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sungai Lui Pt 1

Hujung minggu lepas, ikut budak-budak tahun 6 bermotivasi di Sungai Lui..

Nak bertolak  pergi semuanya excited semacam je.


budak lelaki yang semakin pupus...


tempat barbecue depan bilik J.


A colleague of mine. ^_^ Dalam bilik ni ada bilik air. Kalau nak sewa, Rm70 satu malam.


Sajuk mata memandang..


Tempat makan budak-budak.


Tempat mandi,


Tak tidur sini, nak sewa pondok pun boleh, RM10 satu pondok.


Ikan Tilang. Member tembak celah batu.


Manggisssss! This is my favourite local fruit. 
Sanggup lagi telan buah manggis ni 10 biji dari durian 10 ulas. 
Fresh from kebun ni. Sangat manisss...  
3kg RM10. nyamss..


TBC....


Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^