Wednesday, November 30, 2011

Perasan baby

5 hari kena tinggal duduk dengan atuk @ pak mat @ apak J... Dimanjakan sampai begini sekali.


Kalau dengan J ni, dah kena perambat suruh turun. Ni tak, bila J suruh turun, kemain lagi pejam mata rapat-rapat. Haih...


Ni... Kalau bukan atuk yang ajar ni... Mesti atuk biar je dia melepak dalam baby car seat tu.. Haihh...


Camnila agknya parents yang pening kepala bila atuk dan nenek manjakan cucu sampai hilang disiplin yang kita dah ajarkan pada anak-anak...


T.T


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, November 29, 2011

Jom pergi zoo!


Masa terbaik untuk diluangkan bersama-sama keluarga.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, November 26, 2011

eh..

ehhh......

Macam muka kita lah...



 Ye ke macam muka kita?

Ce tengok.. sama tak?

Friday, November 25, 2011

Jauh berjalan, luas pandangan

Tau tak kat mana ni?


Dengan melintasi pintu gerbang ni, J telah menyeberangi sebatang sungai yang panjang dan luas..


Siapa yang pernah lalu, atau selalu lalu, mesti tau J berada di mana.


^_^


Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, November 24, 2011

Suka bunyi Hujan?


A friend suggested this link:


I like it soooooooo much.



Mengingatkan saya dengan bau hujan, titisan air yang jatuh ke tanah, tempias, sejuk, bantal, selimut dan tilam.

Finally... TIDUR!

Aahh.... nikmatkan bila dapat tidur semasa hujan lebat?


notakaki: hujan pun mengingatkan saya pada awak... ^_^

Wednesday, November 23, 2011

Badai Semalam


Dah lama tak tonton teater. Sebelum ni asyik tengok je iklan kat tv, surat khabar dan blog-blog. Asyik sibuk manjang... Keje tak habis-habis. Hmm... kerja.. bila-bila pun tak habis... Tambah pulak kerja-kerja sekolah. Malam-malam pun masih meniarap, menungging menyiapkan kerja sekolah. hmm... bukan semua orang faham pun... 

^_^

Kebetulan sekolah dah sampai ke penghujungnya. 
Kebetulan Aaron Aziz berlakon.
Kebetulan ada masa lapang.
Kebetulan ada yang sudi menemani.
Kebetulan dapat tiket malam terakhir.

Wahh.....




Barisan pelakon.




Dalam Panggung Sari. 



J suka dengan watak yang dilakonkan oleh Emelda Rosmila. Kepoh, kecoh & kelakar. Walaupun dia keluar untuk beberapa scene. I think she really stole the limelight! Erra sebagai  main character  pun tak berapa nak 'menangkap' lakonannya. Erm... unfortunately, (for me) Aaron pun sama. I think he should stick to layar perak  saja kot. Tak tau la pulak kot sebab dia tak  berapa nak sihat. Sebab J ada nampak dia tweet, katanya dia macam nak jatuh sakit the night before. J pulak, tak sangka Fizz Fairuz pandai menari... Cute!

In short, teater tu menarik. Scene Zaki luah perasaan pada Mazni tu, memang hampir-hampir buat J hujan dalam tu.. sobs.. Cumanya J tak berapa nak boleh CERNA ending cerita tu. Too wordy. 
hehe...

Tuesday, November 22, 2011

Sunbathing



It was a perfect hot Sunday morning.

I did my laundry and it dried up my clothes quickly.

I opened the window to let the fresh air inside the house.

I took a pillow and lay down to watch the television.

I wasn't aware when I  fell asleep.

When I woke up, I saw this...





Haih....

None other than, my dear naughty and cheeky 

JULIE


Monday, November 21, 2011

Kamon geng.. mengaum kuat sikit!


Ian memang suka tengok bola. Gitulah dia kalau J tengok bola.

Boys would be boys..

Hehe..


~Final Malaysia vs Indonesia, SEA Games~

Published with Blogger-droid v2.0.1


update 11.24P.M. 


Malaysia MENANG penalty kick!
GOLLLLLLLLD!

Sunday, November 20, 2011

Sibuk Sunday

Budak kepochi ni memang tak pernah senang tengok mami buat keje..


Kertas yang keluar dari printer tu dia tak heran. Tapi.. Pen, cermin mata, gunting, klip kertas yang jadi target dia. Melilau je cari benda nak buat main. Tu pun dah sorok gunting bawah notebook kat cermin mata tu.


notakaki: ye tau... Cuti sekolah dah mula. Budak-budak je cuti. Ticernye tak cuti-cuti lagi.... ~_~


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, November 19, 2011

Qiut - Pilchard

I bought it for Julian & Julie. It seemed that they don't really favour it. Especially after I add a few drops of olive oil. Bukan bnyak pun.. Huh.. Memilih tol..


Takpela.. Rezeki si becok penjaga parking la jawabnye..^_^


Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, November 18, 2011

Kisah Dongeng

My current fav song!


Suka bukan sebab FS dan botak. Tapi sebab lirik lagu tu. Sangat menyentuh perasaan..


~Muzik-muzik separuh akhir~


Published with Blogger-droid v2.0.1

I'll miss you kids...

Last year, I was not  a class teacher. So, I don't really feel too attached to the kids. Well there were a few, but not the whole class. It was not an emotional parting though. But, I could feel a little sad...


I'll miss you guys..


notakaki: the boy in the red shirt was the one who is currently taking care of my hammies. he  even bathe the hammies once every 2 weeks! ^_^

Thursday, November 17, 2011

Tak rasa apa...

15.11.11

Takde rasa apa-apa.


16.11.11

Masih tak ada rasa berdebar


17.11.11

Keputusan UPSR keluar hari ni. Tahun lepas ada la jugak rasa debarannya. Aneh jugak... tahun ni langsung tak rasa apa-apa. 

9.00 pagi

Dora: Ko takde rasa ape-ape lagi  ke?
J: Tak..
Dora: hishh... takkan takde kot?
J: Betul... takde..

10.15  pagi
(Di pejabat)

Dora: Ko tengok la keputusan kita taun ni.
J: ......(pening kejap tengok nombo banyak-banyak atas kertas analisa)...
Dora: ... (mata dah merah)..
J: err.... mana peratusan lulus? (lembabs tol! hihi...)
Dora: ...(dah lap air mata)..
J: mm... turun sikit. Takpela.. OK la ni. Takdela teruk sangat.

Masih takde rasa apa-apa.



J tak taruh harapan apa-apa pun. Sebabnya J tak nak kecewa lagi.
Serik rasanya bila harapan yang disandarkan tak menjadi kenyataan. 
Serik rasanya bila nak melalui perasaan kecewa lagi.
Serik nak memujuk dan merawat hati yang terluka lagi.

Tetap TIDAK  ADA rasa apa-apa.

Kenapala kering hati sangat ni?

haihh...

Above all, I've tried all means to help and guide my kids. I'm sure, my kids have done their very best in their battle field. Nobody to be blamed as everybody has carried out their job well. Anyhow, new strategies needed to be drawn out for next year. There are always room for improvements and also improvisations. Ganbatte!


notakaki: rasa-rasanya... PERASAAN juga ikut mati bersama cinta yang dah mati rupanya....

Wednesday, November 16, 2011

Sudah Ku Duga...


semuanya angkara DIAaaaaaa!

video

arrgghhhh!!!!


Tuesday, November 15, 2011

Tisu

Pulang lewat di hari Isnin.

Masuk je dalam rumah, di HADIAHkan dengan ini...

*

*

*

*

*

*

*

*

*





T_T

Lemah lutut.

Badan penat.

Rasa nak nangis pun ada.


*

*

*

 *

*

*


 Wahai anak... siapakah yang punya angkara?



err.... kami tak tau la mami...

T_T

Monday, November 14, 2011

Telur siapa?


Dua-dua warna putih.

Satu kecil, satu besar.

Dua-dua boleh makan.

Syiling sepuluh sen tu saje letak situ nak tunjuk perbezaan saiz telur tu.

Haa... Ce teka... Telur kecik tu sape punya? Yang besar tu sape punya pulak?

notakaki: siapa teka betul J nak bagi hadiah tau!

Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, November 11, 2011

Kemain lagi membebel ye?

PART 1



PART 2



COMEL kan???

^_^

Thursday, November 10, 2011

Destressing

Bila sampai hujung tahun... macam -macam kerja kena buat.

I can say that this year's tasks are overloaded to be compared to last year. 

Since I'm a class teacher, what more when I'm one of the year 6 class teacher, the busy-ness is like MADNESS! It's like never ending. When I finished one, another and several are actually waiting in line to be done ASAP! 

~_~

In order to distressing myself, I found this on Chrome..

So... Wanna try this out.

few minutes only..

a few.. okay?!

Chiao.

Sorok

**repost**

^_^


J tengah ralit buat keje sekolah.

Tiba-tiba terasa tikar bergerak-gerak.

Nampak tikar terbonjol.

Hukalohlaaa....

Julie.. Julie...

Published with Blogger-droid v2.0

Monday, November 7, 2011

Keypohchi

My all timer PENYIBUK...



Julian the Keypohchi Boy!

Salam Eidul Adha

Kerana kasih seorang ibu, aku korbankan perasaanku.


Kerana sayangkan seorang anak yatim, aku korbankan cintaku.


Namun, itu semua tiada bandingan dengan kerana CINTA seorang hamba, Nabi Ibrahim A.S. berkorban jiwa dan raga hanya untukNya.


Semoga semua pengorbanan yang dilakukan ikhlas beserta dengan hati yang redha..


~Lokasi:Masjid Wilayah 061111~


Notakaki: Rasa bersalah masih menebal. Semoga anak yatim itu terus kuat dan dipermudahkan urusan beliau..


Published with Blogger-droid v2.0

Wednesday, November 2, 2011

Hotel Bayview Melaka

View dari tingkap bilik.


Orang lain busy kat sekolah dengan Persediaan sambutan Hari Kanak-kanak.


J ade kat sini ganti kawan yang cuti bersalin.


Baru cadang-cadang nak ke Melaka..sekali rezeki sampai kena gantikan kawan.


TAPI kena kursus la.. Cara nk guna buku teks KSSR.Bukan jlan-jalan makan hangin ye...


Takpe... Usha jalan dulu..


Published with Blogger-droid v2.0

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^