Thursday, August 30, 2012

Not feeling well.

I've never ate any fridged or leftover food for iftar for the past three days. All were fresh cooked food. I hardly had a good sleep yesterday because of diarrhea. Twice before midnight and thrice after that. There are still a little quesy in the stomach. Ian was always near to keep me company. :)

Please stomach, be good to me today.

J: Luckily, I've done marking the upsr trial 2 papers.. Alhamdulillah..could have a good rest for the weekend.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, August 29, 2012

Wordless Wednesday ~ A gecko's tail

Published with Blogger-droid v2.0.6

Bestarilah sangat.

Log in.

Key in.

Klik kemaskini.

Ini pulak yang keluar.

Bila nak siap keje macam ni?

Nyampah.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 28, 2012

Port baru

Pandai je cari tempat berkubang...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, August 27, 2012

Malam Ini...

Nantikan kemunculannya di saluran 134 Mustika HD.

J: kena beli tisu. Tisu kat rumah dah habis. ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, August 26, 2012

Sementara tunggu nasik sejuk

Modify lebihan sambal nasik lemak semalam jadi sambal telur.

J: nasik lagik! +_+ Naik balikla berat camni!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Ada Iqy baru best.

Haaaa.. Sejak Iqram Dinzly jadi host JJCM baru ada rasa nak tengok balik program ni. Masa Shiha dan Iqbal dulu, tengok 2 episod je. Tak rasa nak tunggu dan tonton.

Eh... Nak tengok tempat makan mana yang best atau nak tengok Iqy makan? ;)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Duhai Tuhan...

Jika dengan melepaskan cintaku maka aku akan memperolehi kewarasan, biarlah ku begini.

'Kau Yang Terindah~ Alyah'

J: TV3, Isnin-Khamis, 7-8. suka tengok sebab lagu best dan... Sebab ada Nazim kot? Wah.. Dah ada minat baru!! :D

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, August 25, 2012

Mood masak sudah mariiii...

Sarapan ringkas pagi raya ke 7.

Tak bercadang nak keluar hari ni. Nak siapkan keje sekolah. Jadi, masakle menu yang boleh dimakan 3 in 1. Nasi lemak takde sayor. Breakfast, lunch and dinner. Ok la tuh! Lazeez jiddan! Hehe...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, August 24, 2012

Udang Laut Tempura dengan Bubur Lambuk berlemak

Sarapan sebelum kembali ke pangkal jalan KL. Begitulah kasih seorang ibu. Baru sebut je malam tadi yang mak Iti tak masak pun bubur lambuk puasa tahun ni.. Alhamdulillah. Pagi tadi, dapatla habuan J bersarapan yang sodap ini. Kebetulan, J ada beli  udang laut kat pasar. Manis wa cakap luuu... Hehe.. Gambar mungkin nampak tak seberapa, tapi rasanya.. Hanya lidahku yang tahu!

I lap u lah Mak iti. 

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, August 23, 2012

Sarapan raya ke 5

Mi kari Mak Iti. Superduperlicious!
2 mangkuk sekali makan. Nyamss..
^_^

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, August 22, 2012

Wordless Wednesday ~ Cak!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 21, 2012

Penne Bakor

Cuba try test. Boleh tahan le juga. Cuma cheese je tak cukup. Kena bagi pedas sikit, tambah cheese lebih sikit baru marvelous!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, August 20, 2012

Soalan itu.

Setiap Syawal pasti ada yang bertanya soalan itu.

Syawal kali ni masih soalan yang sama.

5 orang yang bertanya.

Anehnya, kali ni saya mampu menjawab tanpa ada rasa sendu dihati.

Soalan yang ditanya buat saya rindu pada dia pula. Semoga dia bergembira dipagi Syawal.

Soalan itu akan terus disoal pada pagi Syawal kedua, ketiga dan seterusnya.

Tanyalah. Saya akan terus tersenyum.

Namun..rahsia hati tiada siapa yang tahu...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, August 19, 2012

Salam Lebaran 1433H

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, August 18, 2012

Puding Roti nan lara

Buat berbuka petang terakhir puasa. Macam cair la sikit kali ni.  Takpelah. Janji sodap!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, August 17, 2012

Dah pandai buat Popia Nestum!




Malam tadi menggulung 2 bungkus kulit popia. Lepas gulung gunting. Lenguh jugaklah pinggang ni duduk tekun menggulung 80 keping kulit popia. Sebelum goreng kena kisar nestum dulu. Takyah halus sangat. Kena pastikan minyak betul-betul panas dulu, baru goreng. Bila buih dah berapa nak mandang sangat dalam kuali, angkat dan toskan minyak.

Tunggu sejuk sikit baru gaulkan dengan horlick, nestum dan gula icing. J campak-campak ikut suka je bahan gaul tu. Nak sedap lebihkan nestum. Nak berlemak lebihkan horlick. Nak manis lebihkan gula icing. Tapi J buat kurang manis, tapi nestum dengan horlick lebih.

Boleh buat jual woo... Krup..krup..krup.. Makan sambil tengok tv, layan je.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Second chance given had been wasted.

An old friend suddenly sent messages to me and seek for advice that is related to cinta 3 segi and also about marriage problems. I've tried given out the best opinion and subtle advice about it and alhamdulillah, finally my friend realized that family is the utmost priority to be focused on.

Reflecting the problem faced by my friend, it reminds me of a person whom I really care and love so dearly besides my parents.

I believe in giving 2nd chance and I've never regretted of giving it to you as it opens my eyes to see your true colours.

When I'm not around and not aware, you cheated on me, I forgave you and gave you the 2nd chance. Supported you and loved you with all my heart all the way through thick and thin. But.... When a problem arose, which was not caused by me, you simply ditched me out from your life.

I was ready when you said it's all over. And I was overwhelmed in sadness. It didn't occur to me about this matter... It ended just like that.

Anyway, thank you Allah for opening my mind and my eyes, for letting me realize that your love for me was not true... If it is true, you would have fought for it.... T_T

Awak, don't repeat the same mistakes....may Allah bless you.

J: family is my priority at the moment. I hope that someday, Allah will send me someone who would really love me wholeheartedly and accept me as is. I do hope when the time comes, Allah would open my heart to accept and loved him wholeheartedly as well.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, August 16, 2012

Vantage Nonstick Grill Pan

Mula-mula masa kawan sekerja offer, J jual mahal. I actually don't fancy buying things from catalogues. Unless I really need that thing, then only I'll make a purchase.

Tapi...lepas ternampak benda sebenar, tetiba rasa NAK jugak! Haruu....mujur ada baki lagi satu. Merasala jugak J memiliki benda alah ni. Harganya RM150. Mahal la sikit dari brand lain. Biar belanja lebih sikit..janji puas hati lah!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, August 15, 2012

Wordless Wednesday ~ Kesian dia

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, August 13, 2012

Tabiat Berjangkit

Haih la budak demok mami ni...

J: T_T kena basuh balik sejadah la nampaknya.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, August 10, 2012

Sugar Rush

Tried to make chocolate mousse before iftar and it turned out too sweet to be consumed. Plus the texture was a bit rough and not smooth like it should be. Urrghh..

And because of consuming too much sugar, I felt a little unwell.
Can sugar do that?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, August 9, 2012

Is that a mermaid?

She's quite excited watching the olympic diving match. Maybe she's attracted to the spinning and moving figures and also the splahes of water.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Ujian yang tak ada jadual

Formatif 2 kali ni takde jadual? Agak menyusahkan kerana kami kena cari masa yang hampir sama dengan kelas lain yang sealiran demi mengelakkan kebocoran soalan daripada berlaku. Haihh... Apa punya sistem pun tatau la..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, August 8, 2012

Wordless Wednesday ~ Cukup 1000

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wordless Wednesday ~ Kelambu Baby Tua

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 7, 2012

Sabotaj secara pukal lagi.

Bila nak siap keje ni weyyy?
Den lotupkan mercun kang...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Kena Cium

T_T

Sangat-sangat sedih. Kekasih saya telah dicium orang. Saya dah jaga jarak saya dengan orang depan. Tapi orang belakang pulak yang cium Mr Vee saya. Tuannya sibuk bercinta sampai tak sedar kereta dia dah begerak dan cium Mr Vee.  T_T

Belum cukup seminggu hubungan Mr Vee dengan saya, dia telah terluka. Saya sayangkan kekasih saya. Jika dia luka tercalar, maka saya juga terasa kepedihannya... Sobs...

Nota buat awak: Nasib kita serupa..awal-awal pemilikan bumper buah hati kita kena cium kan?

J: Ya Allah.. Hindarkanlah diri ini dari berasa riak dengan harta pinjaman duniawi ini...amin.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, August 6, 2012

Orang Kayangan

Si gedik Julie tengah gian memanjat!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, August 5, 2012

Medal Pertama Untuk Malaysia.

Walaupun begitu... Beliau kelihatan sangat sedih.

Tahniah. Malaysians are proud of you!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Ramai yang STRESS

Status FB rakan-rakan ramai yang kata stress bila tonton final game Dato' Lee Chong Wei dengan Lin Dan. Hehehe.. Yang tengok pun stress tahap gaban. Apetah lagi LCW yang tengah main...

I know it's a BIG THING for MALAYSIANS. Tapi apakah itu petanda rakan-rakan sebaya dah tak mampu handle adrenalin rush bila tengok game dalam usia begini? Owhh...rileks kengkawan.. Kita muda lagi. Chill... Breath in.. Breath out. Huhuhu...

Sekarang tengah set ke3. LCW 18, Lin Dan 16. Menang ke.. Tak menang ke.. Dato' LCW tetap dihati rakyat Malaysia. Chiayok Chong Wei!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Busuk Punya Budak

Dimana ada baju busuk mami...
Disitula dia berkubang.
@_@

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, August 3, 2012

Ngantuklah..

Mami bacakan boleh tak? Ngantuklah....

Krohhh.. Kroh.. Krohh..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, August 2, 2012

Introducing My New Boy Friend

Yes.









I have a boyfriend already.
^_^








Alhamdulillah...








Berkat kesabaran dan penantian setelah sekian lama.










This is my Mr Vee.
Kachak tak? 


Mandikan Mr Vee pada hari ke tiga setelah kunci diterima. 
^_^

J: harap-harap Mr Vee jangan nak gatal-gatal buat aksi terbang bagai macam yang dah tersebar dalam FB baru-baru ni. :p


Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^