Saturday, December 29, 2012

Mee Tomyam Ruski

Ada member rekemen jenama ini. Tak pernah cuba sebelum ni. Memang sedap!


Sunday, December 23, 2012

Baguette Rangup

Dah lama tak makan baguette. Macam best je makan panas-panas lepas di bakar. Krup krap... Perrghhh.   Dappnyeh!

Alang-alang dah ke jusco semalam, beli sebatang, white oyster mushroom bersama garlic spread & setin cream of mushroom.

Dinner makan ni. Breakfast pun makan ni. Puas hati.


Saturday, December 22, 2012

Seorang guru tidak lengkap tanpa jam.

Jam mampus lagi.

Confirm jam lama tu dah sampai ajalnya. Oleh itu wajiblah beli yang baru. Kali ni tak kira sangat dah gaya, mutu atau keunggulan. Yang murah je. Janji hari-hari tak perlu la teraba-raba handbag cari handphone nak tengok jam. Sesungguhnya seorang guru itu tidak lengkap tanpa jam.

Semoga dengan jam baru ni, J lebih menepati masa ke kelas untuk 2013. InsyaAllah. ^_^


Love to....

I love to watch you while you're sleeping. Listen to your soft and loud snores. Trail my finger on your nose, eyes, ears and lips till it make you stir from your deep sleep. You yawned, stretched and fell to sleep again..
Love you always sayang...


Friday, December 21, 2012

Roti Bako dengan telo ngetor

A friend told that she found the name from an eating place in Ipoh. Biasanya kita panggil telur separuh masak kan? Ada jugak yang panggil telur goyang. Tapi bila bahasa Perak digunakan, it sounds catchy! I love it.


Wednesday, December 19, 2012

Tuesday, December 18, 2012

Monday, December 17, 2012

Ikan Patin Masak Tempoyak

Tetiba teringin. 

Tetiba teringat.

Teringat dia. 

Ikan patin masak tempoyak adalah kegemaran dia. 


Googled image

nota kaki: mengharapkan yang baik-baik saja untuk awak. Are you eating well awak?

Sunday, December 16, 2012

Sampai ke Langit

Besar amat! Ian pun curious. Siap menyebok bila opah mula ngemas. Suka ati dia je..





Thursday, December 13, 2012

Almari Baru

Tengah pasang.


Wednesday, December 12, 2012

Fiksyen 302 - Ramlee Awang Murshid

Penat.

Penat nak sudahkan pembacaan kerana ia memerlukan kefahaman ditahap yang tinggi. Banyak imbas balik dan sebenarnya tak susah nak faham pun. J je yang baca slow. ^_^

Walaubagaimana pun saya berjayala juga habiskan...


Monday, December 10, 2012

Diva Katil

Kemain lagi tido peluk bantal. Sangat over ye!


Wednesday, December 5, 2012

Santap di Chawan

Mencuba rasa di tempat makan baru di Solaris Dutamas.


Chawan Frappe.
Sangat suka ini!


J makan ini, Kari Laksa Bihun. Not bad. Cukup rasa. Kawan J order menu yang sama juga TAPI kari laksa dia terlebih rasa kari. J punya cukup rasa je. hmm...


Cream Puff & Vanilla Ice Cream!
It is a must if you like cream puffs. 
^_^


Pagi yang dingin

...di Bukit Tinggi, Pdang.

Nyaman & dingin je cuaca kat sini. Bilik hotel pun takde aircond atau kipas. Best!


Monday, December 3, 2012

Bisik - Syaihan Syafiq

Ini BUKAN buku tentang KUCING.

Buku ini juga BUKAN buku cerita tentang CINTA.
(eh.. ada kot tapi bukan percintaan yang biasa-biasa)

Baca buku ini akan beri satu pengalaman baru untuk remaja. Tapi BAHASAnya dekat dengan bahasa remaja seharian...pasti tidak janggal membacanya. 

Mula-mula mempamerkan tema tentang persahabatan. Tiba-tiba unsur misteri muncul. Kemudian ada sedikit X-RATED. Diakhirnya, penyelesaian terhadap misteri yang buat anda tertanya-tanya pada mulanya tadi.

Saya terasa mahu cepat sambung baca tiapkali bacaan terhenti.



Saturday, December 1, 2012

Balut dan Rekod

Aktiviti cuti sekolah.

Baru habis baca 8 buah.


Friday, November 30, 2012

oppss.. terbeli Sony USB Portable Power Supply








RM70 je. 
ok la kan? 
^_^


Hampir sebaya

Abam Ian & Danish Zaqwan, my nephew.

Monday, November 26, 2012

Langsir Baru

Jumpa tab curtain yang simple ni kat tesco. Warna pun cantik. In fact, ada beberapa warna pilihan yang cantik. Akhirnya, J pilih warna ungu ni. Masa tercongak-congak kat depan rak, rasanya warna ni paling sesuai dengan warna dinding rumah. Alhamdulillah, one of my 2012 wishes ,done! Dapat juga langsir yang berkenan dihati dengan harga berpatutan. Dari sebelum raya puasa cari. Lepas Deepavali baru jumpa. ^_^

Bila dah berlangsir baru ni.. Ian dah buat port baru dia... Tido belakang langsir... Zzzzzz.....



Thursday, November 22, 2012

Berpayung

Dah lama tak kekedai ditengah hari rembang. Semata-mata nak beli lobak masin dan kacang panjang untuk laksa mi.

Walaupun berpayung... Berpoluh ketayak dibuatnya. Hihi..


Ingin Berkasih Lagi

Karya Damya Hanna.

Cerita yang menarik. Sekali dah mula rasa tak nak berhenti. Buku sebegini yang J suka. Dalam satu hari dah habis...

J: cuti dah mula so, it's time to do lots of reading!


Wednesday, November 21, 2012

Sakit kepala

Past midnight dah. Dah cuba pejam. Dah cuba baca apa- apa yang patut. Tetap tak boleh lena. Masih berdenyut rasanya. Sakit sangat sampai tak boleh nak lena. Hmm...kalaulah...........

Eh.. Mungkinkah Allah beri sakit ini kerana sering terfikir yang bukan-bukan?

Astaghafirullahal'azim..

Tuesday, November 20, 2012

Self reward

Finally, found a nice leather wallet with enough card slots for less than RM100. I really wish that all cards can be combined into one only. I do have more, but I keeping the important ones in it only.  And welcome to the new card, The Vet. You'll occupy the last slot in my wallet.

J: A self reward for doing a good job for the past years...^_^



Monday, November 19, 2012

Sangat Sayang Dia

Dia teman yang setia
Dia mengelap air mata saya
Dia tersenyum melihat saya ketawa
Dia sedia dipeluk bila saya perlukannya
Dia penyejuk hati saya
Dia juga rela dibuli oleh saya
Dialah manja hati saya

Saya sangat sayang dia..


Tertengok.. Tersangkut.. Ternangis... Eh?

Ok. Baru je lepas layan filem Ombak Rindu kat cenel 134 astro.

Sebenarnya... Dah tengok filem ni di panggung. Pandang orang kiri kanan lap mata lepas keluar panggung. Tapi tidak J. Mula-mula tak nak tengok tadi. Bila dah tertengok tu tersangkut la pulak. Tu pun dah cite dah mula setengah jam.

Amazingly... Tears dropped... streaming down the cheek. Ok, now I understand why they cried.

J: seemed like some of my senses coming back to me.. Was it a good sign?



Saturday, November 17, 2012

Thursday, November 15, 2012

Oh bestnye...

...dapat tido atas riba mami..


Sungai Kedondong

Berkelah di air terjun ketika musim hujan adalah sengaja menempah perlagaan gigi secara maksima. Ge..ge..ge..ge..ge.. bbbbrrrrrr.....


Lokasinya dah nak dekat sangat dah dengan Genting. Nak ke situ ikutl a jalan Batang Kali menghala ke Genting. 

Cantik.


Sejuk.


Laju.


Feeling sorang-sorang makan atas batu.


Sibuk je ngan phone. 


Mentelaah.


Buat keje ketika sedang berkelah?????


Sakan gelak ye?


Dah siap keje baru leh berendam.


Serius SEJUK gila!


Alang-alang dah dekat dengan Genting, teruslah lajak ke atas. Singgah Solat kat Masjid ni. Lupa dah nama apa. Cantik. Bersih. Cumanya macam jarang digunakan. Terceruk sikit kedudukannya.


Bukti dah sampai kat Genting. ^_^


J: Had a fun day with them. Dah lama tak berkelah. Sekali-sekala berkelah, berendam dapat juga redakan tekanan kerja. 





Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^