Thursday, April 30, 2009

Antara mama & Boss


Banyak kali mama J suruh mintak tukar. Mata dia dah tak berapa nak jelas. Lagipun mama dipertanggungjawabkan untuk menjaga 2 sepupu J yang mak ayahnye berada di Kuwait. Dua-dua duk asrama. Sorang dekat la jugak. Takde masalah kalau mama nak drive pergi tengok. Tapi yang sorang lagi kat Elephant Village kata orang kampung. hehe..Kampung Gajah ler tuh.. So, she needs me to help her drive long distance plus to accompany her at home. Sejak dia pencen ni, takde mende nak buat mula la dia rasa sunyi kan?

I did fill up the form. It's online. The problem is, Boss tak bagi. Dia mintak J batalkan. Kuciwa la my mother nampaknya. J cakap la dengan mama pasal ni. Dah la tension. Kerja banyak tak sudah. Adaptor laptop melotup pulak. After a long pot pet pot pet, she insist for my boss's HP number. She wanted to talked to him. I gave and she called. Biarlah mama tau, susah tak susah, nak explain, nak mintak anaknye tukar balik hometown.

The result? Tentunya tak dapat la kan...Susah pengurusan nak buat pertukaran jadual dan sebagainya.... Mama mintak lagi. Kalau tak bagi tengah tahun ni, end of the mesti mama mintak boss sokong permohonan J. Boss pun kata ok. hahah... konpem lepas ni kena cop ANAK OMAK.... huhuhu...

Nota kaki: J senang kerja kat sini. Kawan-kawan memahami dan best, walaupun kerja banyak. Tapi tanggungjawa J sebagai anak pun perlu dilunaskan... mmm....

No comments:

Post a Comment

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^