Saturday, April 25, 2009

Storyboard


Dah lama tak buat storyboard. Teringat masa keje ID (Instructional Designer) dulu. Kerja macam nak rak.. berkampung kat opis tak balik rumah. Last Thursay, I had to put matchsticks on my eyes so that I can finish these storyboards. I manage to get a short nap before I start doing these. Tapi disebabkan badan penat dengan kerja seharian, terpaksa tidur dulu. I woke up at 2 a.m. in the morning and manage to complete them by 4 a.m.. Storyboard ni tak banyak mana pun. Hanya untuk 15 slide power point presentation sempena Karnival Pendidikan Pencegahan Dadah Peringkat Wilayah Persekutuan KL. Sape yang masuk? These kids yang masuk. Muhammad Azmi b Mohd Hatta, Muhammad Hafizul Fitri b Juma'at and Nazriel b Shahrul Zaman. Budak-budak nih, sebelum J kenal, macam kontrol ensem jer.. Tapi bila dah kenal... Subhanallah... Loyar buruk tak hengat! Kadang-kadang letih melayan kerenah budak-budak nih.Mereka menang Naib Johan masa peringkat zon Sentul hari tu. Dengan kemenangan tu, mereka layak bertanding ke peringkat negeri. Tengok budak yang depan sekali tu, nama dia Hafizul Fitri. Dia yang buat presentation. Giliran kami yang pertama, jadinya tengokla muka dia yang macam ayam berak kapur tu... hehehe...
Hari ni keputusan diumumkan... Budak-budak dah memang gabra. Apatah lagi cikgunyer.. Satu lagi yang buat gabra sebab semalam masa presentation ada teknikal problem. Hyperlink tak keluar. Mana taknya, masa buat aplikasi power point tu guna Power Point 2003, tapi masa presentation semalam, penganjur sediakan laptop guna Power point 2007. Ada yang buh video, sangkut, ade pulak audio langsung tak bunyi. Tak menang pun top 3.. tapi alhamdulillah, dapat tempat ke-5 dari 8 ekolah yang bertanding. Takdela teruk sgt sampai dapat tempat akhir kan?

No comments:

Post a Comment

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^