Friday, December 19, 2008

Kuwait Towers

Kuwait Towers ni adalah salah satu tarikan utama kat Kuwait City. Dibina pada tahun 1975. Direka oleh pereka dari Sweden. Kuwait Tower ni tingginya 187m dasri paras laut. Nak naik ke tingkat 'viewing sphere' kena naik lif sampai 120 tingkat.. sekali lif naik, berdesup perginye!


Masa pegi Souq Mubarak saya pun beli la jilbab (saya pun tak sure namanya). Kalau kat Mekah 1 Riyal aje.. kat sini tawar punya tawar pun dapat la dalam 500 phil atau RM6.50 duit mesia.. tak kesah la.. janji hidung I dpt ditapis dari hidu udara sejuk. Sebelum darah meleleh kuar, pejam mata je lah beli jugak n pakai.

Lepas merayap kat tower, turun kat kedai sebelah.. The Fish Market.



Bukan pasar ikan ye! The Fish market ni, Kedai Makan yang menyediakan perlbagai makanan laut. Managed by the Filipinos.I ordered , 'The Bird's Paradise' - a mixture of orange, passion fruit, pineapple and sparkling water. Sangatlah masyammmmm.............

No comments:

Post a Comment

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^