Thursday, July 12, 2012

Sungai Lui Pt 2

Sambungan dari Sungai Lui Pt 1

Petang Sabtu. 
Seronok kemain lagi bebudak ni dapat main dalam air. 
Padahalnya time ni dah round ke dua J berendam dalam air.. huhuh...

credit to nusancapture


Malam tu ada aktiviti. Tapi tak sempat nak snap gambar dalam gelap malam tu.. 
Ni je gambar bulan terang sebelum bergerak masuk hutan @ kebun deroyan malam tu.


Satu je yang tak best malam tu. Ayam 5 rasa yang diorang masak, TAK MASAK langsung. Mentah hokey. Kesian budak-budak. Mujurla nasik goreng cina untuk dinner malam tu bolehlah tahan. So, budak-budak makan nasik je tanpa lauk. Kesian.

Kopi Tarik Kaw.
Sarapan pagi Ahad.


Jungle trekking di Sungai Lui.


Budak-budak main selam-selam.
cikgu yang tersengih jadi juri.


Ahh.... tangan gegor!


Sungai Lui


Guide cum cook. Tengah masak megi dalam buluh untuk dimakan.


Juru'tembak' official sepanjang program.


Cikgu lelaki berdua tengah tunggu air di masak.


Keceburr... Keceburr.... Hoyeahhh... 


Makan megi dengan roti Gardenia. 


Hasil tangkapan sorang murid dari celahan batu di Sungai Lui.
(ahh... gegor lagi!)


Alhamdulillah.. akhirnya dapat juga mandi sungai untuk tahun ni. Dah tercapai hajat dan perancangan aktiviti masuk keluar hutan. Rasanya... ada satu lagi aktiviti lasak yang belum buat ni. harap-harapnya dapat la buat sebelum Ramadhan menjelma. 

credit to nusancapture

J: Sungguh... terasa muda semula macam masa belajar kat uni dulu.. redah sungai.. panjat bukit... terasa mahu buat lagi! hehe....

No comments:

Post a Comment

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^