Tuesday, October 19, 2010

Magika | Devil

Dah lama tak buat entri filem. Bulan puasa dah memang cuti tengok filem. Jadi... lepas raya aktiviti pun bersambung. yeay!!!

imej google
Lagu duet Mawi & Diana Danielle dah lama popular di corong radio. Lagu ok. Boleh la layan dengar sekali sekala. Filem? hhmm.... J tak berharap sebenarnya. (biasalah... tiapkali pergi menonton filem Melayu, haruslah pergi dengan fikiran yang tenang dan kosong). Jalan cerita agak menarik, Wataknya ramaiiiiii... yang terkesan cuma beberapa sahaja. (dah namanya extra.. haruslah tugasnya membantu je kan?) Rasa macam tak puas sebab banyak watak yang masih boleh dikembangkan dengan lebih berkesan supaya lebih terkesan lakonan mereka di mata dan jiwa penonton.. chewahh. hehehe.. Satu je yang J tak berkenan. Sanggul Nenek Kebayan, Ziana Zain dan bunga palsu atas kepala Maya Karin & ZZ. Sanggul tu macam tak kukuh je atas kepala ZZ. Macam nak tercabut je.. hehe..  Bab bunga tu pula, kalau guna bunga fresh atau bunga-tipu-tapi-nampak-fresh tu lebih baik rasanya. (suka hati je ngomel...arah filem sendirila.. tu pun belum tentu orang lain akan kata best. hehe..)

Lepas keluar panggung, J dengan movie buddy baru, masing-masing macam rasa tak best. hahaha... Bukan tak best sebenarnya. macam tak puas hati. hehe.. J pandang dia. Dia pandang J.

"Kita tengok Devil nak?"
"Jom.."
Sama-sama sengih... ^_^ Lepas kuar satu panggung, wiwi kejap, sambung masuk panggung lagi satu.. Marathon! ^_^

imej google
Filem saspen dalam lif. Scene banyak dalam lif & security room. Jimat tempat shooting. Tapi belum tentu jimat kat bahagian lain. Si pencabut nyawa, agak tidak dijangka. Akhir sekali semua mati, kecuali sorang. Semua pernah buat dosa sebelum tu dan sebagai balasan. Angel pencabut nyawa menyamar jadi manusia dan cabut nyawa pendosa-pendosa yang ada dalam lif tu. Yang seorang tu sempat mengaku kesalahan dia. So, Nyawa tak jadi cabut. Angel tu pun blah. Masa tu jugaklah, akhirnya pintu lif dapat dibuka. huh.. Not bad.. but it remedies the previous movie watched. Anyhow, it made us felt contented...

We had a super duper late supper and a loooooooooooooong sort of get-to-know-again talk accompanied with a series of giggles. Tak sedar masa berlalu...embun jantan pun dah keluar rupanya. After bidding goodbyes, I reached home safely  before 4 a.m. GILA!! haha.. dah lama tak balik pagi buta. Terasa macam kembali remaja macam dulu-dulu... (remaja purba dah...akekeke)

notakaki: I really had fun, awak. ^_^ Thanks for the birthday gift. Bittersweet. I like. Bila-bila nak buat movie marathon lagi, jangan lupa ajak, hokey?

1 comment:

  1. suka tgk watak sabri yunos kat dlm filem magika tu, klakar giler hehe..

    ReplyDelete

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^