Monday, October 4, 2010

Kebaya

Baru-baru ni dapat jemputan ke open house bertemakan kebaya super ketat. Best! hehe.. Mula ingat memang nak pakai kebaya. Tapi J takde kebaya super ketat pun.. camne? Takpelah..sudahnya pakai baju kurung je. Nak tengok gambar? haha.. takde pon.. Maaf ye? Tema yang diberikan pun sengaja diada-adakan. Majlis rumah terbuka itu telah berlangsung dengan penuh sopan santun...

Tapi... J teringin nak pakai red kebaya macam Vanidah ni.

Wahhhh... motip?


 Tak pon... kebaya putih macam ni ke?

Ish.. Mungkin masa nikah nanti kot?
(ooohh... akan muatkah?)


Ape la merepek cerita pasal kebaya ni? haha.. Hari ni J pakai kebaya ke tempat kerja. Kebaya lama je sebenarnya. Minggu ni minggu J bertugas. Jadi melenggang lenggok laju je J menuju kepagar sambil menunggu murid-murid sampai... (tiada niat nak menganggu gugat kosentrasi pemandu-pemandu yang lalu di situ ye?)

oo...takleh tunjuk gambar sebenar...

Yang menariknya, J dapat macam-macam reaksi walaupun dah berkali-kali pakai baju yang sama ini..

a: Wah... makin longgar kebaya tu ye??? (ai semakin kurus ye kak? padahal memang kebaya ni besar akekeke...)

b: Amboi.... cantik baju... (baju lama je la..)

c: Ticer.. ticer cantikla pakai baju ni  (tenkiu.. bukan ke ticer memang cantik hari-hari?)

Konklusinya.... esok nak pakai kebaya lagi. hehe...

~harap maaf entri berbaur perasan dan buang masa~

notakaki: sebenarnya.. itu kebaya mak iti..sebab tu nampak besar...hahaha...

No comments:

Post a Comment

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^