Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan..

eh.. 1 Ramadhan dan menjengah?


J masih belum boleh lelapkan mata. aduii la...

Alamak ni mesti Kopi Hailam yang J minum petang tadi. ~sape suh minum? hehehe..~ 

Eksperimen yang diajar oleh Achik menjadi! Yeay!
 
Maafkan J yek? 

J tak kira...

Nak buh jugak...

Bawang putih sahaja. Tumis sampai garing sedikit. J suke hempuk penyek je bawang tu. 
Tak kose nak potong bagai. heh.. :)
Tambah air secukupnya. Didihkan air dahulu, boleh jimat masa kan?


Masukkan lada putih, garam, serbuk atau kiub bilis dan juga perencah InnI.
Perencah ni takde MSG. Lagi banyak bubuh lagi sedap katanya... 
Kalau anda mahu perencah ni, sila tinggalkan email, I will contact u back!

Didihkan bersama cendawan dahulu. kemudian baru masukkan udang.
Tambahkan sayuran lain (celery, carrot, broccoli, peas) ikut suka anda.

Taburkan sedikit bawang goreng. Lagi sedap kalau ada cili kicap. Tapi nak puasa ni tak leh pedas-pedas. Nanti J kena gastrik pula di hari pertama ni nanti.

2 comments:

  1. salam...

    Hi Jaja...perencah InnI ni beli kat mana??

    ReplyDelete
  2. kite dah post msg kat wall FB.

    ReplyDelete

Nak cakap apa tadi? Sila..sila..

Teachers and their free time...

A teacher somewhere in your neighborhood tonight will be grading papers and preparing lessons to teach your children while you are watching television. In the minute it takes you to read this, teachers all over the world are using their "free time", and often investing their own money, for your child's literacy, prosperity, and future.

Total Pageviews

Please come again.. ^_^